3. HNL Sjever: Pobjedu u gostima kod Koprivnice podario je Rudar svojim vjernim navijačima

KOPRIVNICA – RUDAR 0:1 (0:1)

Zaslužena tri boda osvojio je Rudar u srazu s ekipom Koprivnice. Tri boda koja su mu donijela peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici i odmak na četiri boda pred pratiocima na šestoj i sedmoj poziciji.
Prvi su to bodovi osvojeni ove jeseni na gostujućem terenu i zato je ta pobjeda još slađa i donosi miran i lijep zimski odmor.


Sam početak utakmice nije pokazivao da bi Rudar mogao u Koprivnici doći do povoljnog rezultata. Domaćin je krenuo od prve minute dosta agresivno u želji da dođe do pobjede i već u prvoj minuti utakmice stvaraju vrlo izglednu prigodu za zgoditak no domaći napadač je neprecizan i njegov udarac odlazi iznad vratiju Rudara.
Domaće to nije obeshrabrilo te i dalje pokušavaju probiti Rudarovu obranu i u 18. minuti stvaraju još jednu prigodu no vratar Rudara Niko Kodba, po nama igrač jeseni Rudara, odličnom intervencijom spašava siguran zgoditak. Imao je u tom prvom dijelu Kodba još jednu dobru intervenciju kada dalekim istrčavanjem sprečava domaćeg igrača da opasno ugrozi njegova vrata.
nakon sve ga toga Rudar polako preuzima stvari u svoje noge, te boljom kombinatorikom sve opasnije ugrožava vrata domaćeg vratara Ramaja. Vidjelo se već u tim trenucima da je ona početna nervoza kod igrača Rudara nestala.

Takva igra donijela je nagradu u 43. minuti kada slijedi jedan opasan ubačaj Cimermana s desne strane, domaći izbijaju loptu na visinu kaznenog udarca gdje loptu prihvaća Arpad Vaš i upućuje opasan prema domaćem vrataru, a loptu na tom putu udarcem glavom skreće Neven Hlišć i trese domaću mrežu za vodstvo Rudara od 0:1. Rezultat je to kojim završava prvi dio utakmice.
Drugi dio utakmice Rudar je odigrao pametno ne dozvolivši domaćinima da opasnije ugroze njihova vrata, osim u jednoj prigodi u zadnjim trenucima utakmica no i tada su domaćini bili neprecizni.
Rudar pak je u tom dijelu stvorio nekoliko izglednih prigoda nakon nekoliko brzo odigranih kontranapada nažalost nedostajalo je koncentracije  za povećanje vodstva.
Sve u svemu apsolutno zaslužena pobjeda vrlo dobre borbene i nadahnute ekipe Rudara u ovoj zadnjoj jesenskoj utakmici, za što su ih vjerni navijači Rudara nagradili pjesmom i zajedničkom proslavom.
Čestitke cijeloj ekipi kao i treneru Andriji Balajiću na dobrom plasmanu u jesenskom dijelu prvenstva 3. HNL Sjever.

(tekst i foto: zr)