3. HNL Sjever: Oba naša predstavnika Rudar i Polet očekuju pobjede ove subote

Uspješno je bilo prošlo kolo za naše predstavnike u 3. HNL Sjever, u ovom 8. kolu Rudar je ponovo domaćin, dok Polet još jednom gostuje.

Još jedno domaćinstvo čeka Rudar u subotu kada im na “Šuderku” dolazi posljednjeplasirani Papuk iz Orahovice koji je još uvijek bez pobjede. Protiv Papuka igrači Rudara će biti hendikepirani jer ih s klupe neće moći voditi isključeni trener Škvorc, a najbolji igrač Dejan Slunjski skupio je tri žuta kartona.

– Dejan je glavna poluga naše dosta mlade ekipe i nije isto kad on igra ili ne igra. Međutim što je tu je, morat ćemo bez njega, uložiti ćemo još više napora za nova tri boda. Iako je naš gost posljednji neće biti lako, jer u prošlom kolu remizirali su s vodećom Mladosti. Svoje isključenje ne bih komentirao, a i bez mene na klupi idemo na pobjedu. – kazao je trener Rudara Dražen Škvorc.

Igrači Poleta iako imaju najefikasniji napad u ligi, i najboljeg strijelca lige Dejana Mezgu sa sedam golova, puno promašuju. Valjda su se ispucali u promašajima, a i lošim rezultatima u dosadašnjih sedam kola. Do kraja jeseni još je toliko kola i u redovima Poleta vjeruju da mogu dohvatiti prvoplasiranu Mladost koja im bježi četiri boda. Iako su ponovo gosti, igrači Marija Kovačevića favoriti su u Ludbregu protiv mlade ekipe Podravine, koja u svojim redovima ima dosta igrača posuđenih iz Varaždina.

– Respektiramo svakog protivnika, pa i našeg domaćina Podravinu, starog poznanika iz Četvrte lige, međutim nemamo više prava na kiks ako želimo dohvatiti Mladost. Nedostaje nam kartonirani Karlovčec, a mi u ovoj i u slijedećim utakmicama moramo biti prisebniji u završnici. Vjerujem da ćemo se uz pomoć vjernih ” Red boysa” vratiti s pobjedom iz Ludbrega. – optimist je trener Poleta Kovačević.

Raspored 8. kolo , subota 12. listopada ,   15 sati :

Rudar  – Papuk, Podravina – Polet, Radnik Križevci – Podravac, Graničar – Tehničar, Mladost – Virovitica, Varteks – Bjelovar

(tekst: Miljenko Dovečer foto: arhiva Muralista)