3. HNL Sjever: Derbi nad derbijima u Svetom Martinu, dolazi Mladost Ždralovi, Rudar gostuje u Bjelovaru, a Međimurje ugošćuje Varteks

U subotu 09.04.2022. godine u 16,30 sati očekuje nas 21. kolo 3.HNL Sjever u kojoj Rudar iz Murskog Središća gostuje kod još jednog kandidata za sam vrh ljestvice ekipe Bjelovara.
Teško je reći što se može očekivati od ovog teškog gostovanja, no nakon dobrog otpora pruženog ekipi Mladosti iz Ždralova vjerojatno ni u Bjelovar ne idu „laporniki“ s izvješenom bijelom zastavom.
Svi igrači spremni su za ovaj susret, osim nešto lakše ozljede Borne Belaja, ali i on će vjerojatno biti spreman za tu utakmicu. Ono što je bitno da se u toj utakmici ne dogode neki nepredviđeni kartoni, jer u idućem 22. kolu Rudar na svom igralištu dočekuje ekipu Podravca iz Virja u jednoj od direktnih utakmica za opstanak.
U Svetom Martinu na Muri pak se igra derbi za sam vrh 3. HNL Sjever gdje Polet dočekuje direktnog takmaca za sam vrh ekipu Mladosti iz Ždralova.
Pobjeda bi Poletu do kraja širom otvorila vrata za osvajanjem prvog mjesta, dok bi i neriješeni rezultat više odgovarao ekipi Poleta jer bi i dalje zadržao razmak od četiri boda, no Bjelovar bi u tom slučaju mogao se približiti na tri. U svakom slučaju možemo očekivati odličnu nogometnu predstavu.
Međimurje iz Čakovca nakon teškog poraza u Svetom Martinu dočekuje ekipu Varteksa iz Varaždina i to je mogućnost da se ekipa vrati na pobjedničke staze.
Očito da je trener Vincetić počeo uvoditi red u ekipu jer se po nekim našim saznanjima odrekao i nekih igrača kako bi stabilizirao ekipu. Sigurno je da uz pojačanja koja su dovedena u ekipu Međimurja, ovi zadnji rezultati ne prate njihove želje, a vjerojatno je i nakon ovih rezultata nestalo ambicija za plasman u viši rang. Zato je bolje posvetiti se stvaranju ekipe za iduću sezonu.

(tekst i foto: zr)