3.HNL Sjever: Blistava pobjeda Rudara nad liderom iz Ždralova

Pod zanimljivim vremenskim uvjetima veliku pobjedu u zaostaloj utakmici 13. kola izvojevao je Rudar iz Murskog Središća. U žustroj, borbenoj, utakmici punoj tempa Rudar je na svoj konto upisao tri veoma važna , zaslužena tri boda.
Iako su mnogi sumnjali u mogućnosti ove dosta oslabljene ekipe, uvjetovane ozljedama, hrabri i puni samopouzdanja igrači Rudara bili su bolji od ekipe Mladosti iz Ždralova te izvojevali sasvim zasluženu pobjedu od 2:0. Dugo već nismo vidjeli da Rudar igra jednu utakmicu s toliko želje za pobjedom kao u ovoj utakmici. Sve čestitke igračima i treneru na prezentiranoj igri protiv lidera, koji možda i ima kvalitetu u odnosu na ekipu Rudara, ali sigurno nema ni pristup, ni volju, ni borbenost koju je u ovoj utakmici pokazala ekipa Rudara, a najbolje o tome govori konačan rezultat utakmice.
Prvi dio utakmice protekao je u obostrano borbenoj utakmici, u kojoj su gosti imali jednu izgledniju prigodu, no domaći vratar Rajf odlično je intervenirao te spriječio zgoditak gostiju. Domaći nešto defenzivniji u prvom dijelu bez nekih izrazitih prigoda, ali u svakom slučaju ravnopravni lideru prvenstva. Imali su gosti u tom dijelu malo veći posjed lopte, ali to im nije donosilo neku posebnu prednost.
Drugi dio bio je taj koji je apsolutno pripao Rudaru iako su gosti težili preuzeti igru i doći do pogotka. No odlično posložena, borbena i čvrsta momčad Rudar nije im to dopustila nego je dapače bila i puno opasnija prema golu gostiju.
U 65. minuti odličnu akciju na centru igrališta započinje Filip Škvorc koji proigrava Vinka, ovaj Vaša da bi nakon lijepe akcije lopta opet došla do Škvorca, čiji odličan ubačaj sa strane, s nekih sedam, osam metara glavom u mrežu gostiju posprema Leonard Mesarić. Nakon tog gosti pokušavaju doći do poravnanja, ali bez nekih izrazitih prigoda, dapače domaćin je puno opasniji i to naročito iz prekida, pa tako u 85. Minuti Matija Zadravec nakon ubačaja Arpada Vaša iz kuta pogađa vratnicu.
No ono što nije uspjelo Zadravcu u 88. minuti nakon još jednog ubačaja Vaša iz kuta uspijeva Filipu Škvorcu čiji odličan udarac glavom završava u mreži gostujućeg vratara za konačnih 2:0.
Još jednom velike čestitke ekipi Rudara na ovoj sjajnoj pobjedi, no treba se okrenuti već sljedećem susretu  u subotu 10.04.2021. u 16,30 sati na igralištu Šuderka protiv ekipe Podravine iz Ludbrega kada bi Rudar eventualnom pobjedom mogao osigurati ulazak u play off u ligu za prvaka.
3. HNL Sjever, 13.kolo, Igralište Šuderka
RUDAR- MLADOST(Ždralovi) 2: 0(0:0)
Suci: Filip Hirš, Jurica Šprem, Miro Hantak , Jasmin Horvat delegat: Branko Slatina
Gledatelja: 0
Strijelci: 1:0 65′ Leo Mesarić 2:0 88′ Škvorc
RUDAR: Rajf, Škvorc( 90+2 Vurušić), Lo. Mesarić(46′ M. Zadravec), Šardi, Le. Mesarić, Nedeljko(57′ A. Zadravec), Ptiček, Zrna, Zeljko, Vinko, Vaš: pričuve: Kovač, Vurušić, A. Zadravec, M. Zadravec, Murković trener Dražen Škvorc
MLADOST: Gavranović, Prijić, Jakšić, Vrbanić, Nakić(65′ Filipović), Kožarić( 46′ Sabljić), Mlinarić,Fadić, Bošnjak, Camara, Buzuk( 70′ Kamga) pričuve: Filipović, Grgić, Kamga, Mamić, Bošnjak, Marinković, Sabljić trener: Tihomir Bradić

(tekst i foto: zr)