3. HNL: Rudar uvjerljivo poražen u Bjelovaru

Uvjerljivo s 4:0 poražen je Rudar od ekipe Bjelovara u direktnoj borbi za prvaka u Ligi za ostanak. Tako je sada ekipa Bjelovar otišla na 5 bodova prednosti te jako teško Rudar u zadnje tri utakmice može nadoknaditi taj zaostatak.
S dosta problema otišao je Rudar na ovaj susret jer za ovu utakmicu trener Željko Domjanić nije mogao računati na Lea Mesarića, Filipa Škvorca, Patrika Kovača, a prije same utakmice i Leo Vurušić se nije osjećao sposobnim odigrati utakmicu. Dodamo li tome da je već u 27 minuti zbog ozljede izašao Arpad Vaš ovakav rezultat i ne čudi previše.
Nije ni tako loše ušao Rudar u samu utakmicu do vodstva domaćina u 17. minuti promašio je dvije izgledne prigode, a opće je poznata stvar da se to kažnjava. Mile Sučić je bio taj koji je domaćinu donio vodstvo od 1:0 i to je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.
Domaćin u drugom dijelu bolji te postiže tri pogotka, a prvi u 51. minuti za vodstvo od 2:0 još jednim zgoditkom Sučića. Za vodstvo od 3:0 za domaćine pobrinuo se u 56. minuti Coha Adrijan, da bi u 79. minuti svojim trećim zgoditkom Sučić postavio konačni rezultat od 4:0 i tako domaćinu donio zasluženu, uvjerljivu pobjedu.
Rudar u slijedećem kolu dočekuje ekipu ŽNK Virovitica, te je to prigoda da se pokuša doći do nova tri boda, a ima i sedam dana da se ekipa koliko toliko ekipira.
BJELOVAR – RUDAR 4:0(1:0)
Suci: Matija Presečan, Ivan Huđ, Ivan Iveljić, Nikola Kristić delegat: Mladen Martinčić
BJELOVAR: Kakša, Pranjić(67′ Radošević),Kosanović, Pleić, Sučić(79′ Hrahovski),Coha(67’Legčević), Šantalab, Renić, Trupac, Coha Antonio(79’Kunštek), Kočiš(29′ Nreca) pričuve: Polak,Nreca,Kunštek, Legčević, Hrahovski, Roček,Radošević trener: Nikola Papac
RUDAR: Rajf, Lo. Mesarić, Šardi, Patafta, Ptiček(75′ Murković), Zrna(Zeljko,Šupljika, Vinko, Vaš(27′ Nedeljko)pričuve: Vurušić, Nedeljko, Murković trener: Željko Domjanić

( tekst: zr, foto: Dušan Kodba)