3. HNL: Rudar na teškom iskušenju kod Varteksa, Polet očekuje nove bodove

Trećeligaši su došli do 14. kola nakon kojeg se prekida prvenstvo, a nastavak natjecanja slijedi u proljeće 2020. godine.

U slijedećem kolu Polet dočekuje Papuk, dok Rudar odlazi Varteksu u Varaždin.

–  Zadovoljan sam pobjedom protiv Rudara ali već se okrećemo novom protivniku. Za slijedeće kolo vraća se Brezovec, a mali problem je nedostatak Hercega zbog trećeg žutog kartona. Nemam drugog ljevaka, pa ćemo nešto vidjeti do subotnje utakmice. Barata malo muči gležanj, dok su ostali na raspolaganju. Čeka nas čvrsta ekipa Papuka koji je digao formu u posljednjim kolima. Biti će to teška i zahtjevna utakmica, ali naravno mi nemamo izbora, idemo po novu pobjedu s našim “Red boysima”. – kazao je trener Poleta Mario Kovačević.

Rudar od samog početka prvenstva muku muči s igračima zbog uskog igračkog kadra. Naravno k tome dolaze ozljede i kartoni, a čeka ih u subotu težak protivnik. U derbiju protiv Poleta bili su dobri većim dijelom utakmice.

– Dobri smo bili pogotovo u prvom poluvremenu, kada kod 1:1 nismo iskoristili dvije izgledne prilike. U drugom poluvremenu kod oba gola dekoncentracija u obrani, a da je kod 3:1 umjesto slobodnog udarca dosuđen penal za nas vratili bi se u igru.. Još jedna teška utakmica je pred nama,a mi bez igrača. Osim povrijeđenih Pone Pintarića na ozljede se žale Kuhar i Antolović dok najbolji naš igrač Slunjski pauzira zbog kartona. U igru će ući dva kadeta, a protiv Varteksa pokušati ćemo ostati neporaženi. Nakon toga potrebna je korekcija u igračkom kadru kako bismo uhvatili željeno šesto mjesto. – kazao je trener Rudara Dražen Škvorc.

  1. kolo subota 13.30:

Polet – Papuk, Varteks – Rudar, Podravina – Graničar, Radnik Križevci – Mladost, Bjelovar – Virovitica, Podravac – Tehničar

(tekst: Miljenko Dovečer, foto: arhiva Muralista, Tin Tomanić)