3. HNL: Polet započeo pripreme s novim igračem u ekipi, Miroslav Novinščak i dalje predsjednik kluba

U ponedjeljak 20. siječnja i drugi naš trećeligaš Polet iz Svetog Martina na Muri, započeo je pripreme za proljetni nastavak. Trenirati će četiri puta tjedno uz odigravanje sedam pripremnih utakmica. Osim na  terenima u Svetom Martinu igrači Marija Kovačevića kondiciju će stjecati kao i prošlih sezona u centru ljepote i zdravlja Vitafit u Murskom Središću. Uz to petodnevne pripreme odraditi će u Poreču od 12. do 16. veljače gdje će osim šest treninga odigrati i dvije kontrolne utakmice, sa drugom ekipom Sturma i Grobničanom.

U stručnom stožeru nema promjena tako da će glavnom treneru Mariju Kovačeviću pomagati Zoran Šardi koji je ujedno i sportski direktor, kondicijski trener Mihael Premuš, trener vratara Dario Kos i fizioterapeut Darjan Tomašić.

– Naše redove do sada je pojačao napadač Igor Šegović koji dolazi iz austrijskog TSV Sparkasse. Iz kluba su otišli Marin Fadić koji se vratio u Međimurje i Ante Solomun koji je otišao u slovenski drugoligaš Fužinar. Osim njih dvojice na posudbu u susjedno Bratstvo dali smo dva mlada igrača, Karla Karlovčeca i Marka Sokača. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti da se dobro pripremimo za proljeće koje je uvijek zahtjevnije od jeseni. – rekao je trener Poleta Kovačević.

Na tablici su se na vrhu izdvojili Mladost iz Ždralova i Polet koje dijeli samo bod i među njima treba tražiti prvaka.

– Slažem se da između nas i Mladosti treba tražiti prvaka iako su za nama dobri Tehničar i Varteks. Moramo se dobro pripremiti jer ovo nije sprint, već maraton, i čekati kiks našeg najvećeg takmaca. Sigurno da će u prvom dijelu odlučiti i to tko u posljednjih 11 kola starta s prvog mjesta jer će odlučujuću zadnju utakmicu igrati kod kuće protiv drugoplasiranog. Vjerujem da ćemo biti pravi i prvi presjeći ciljnu vrpcu. – optimističan je trener Mario Kovačević.

Treba spomenuti kako je prošle subote, 18. siječnja u prostorijama kluba održana redovna izborna skupština na kojoj su  izneseni rezultati, financijsko izvješće, plan i program rada u narednog godini.

Na godišnjoj skupštini jednoglasno je potvrđeno da u dvogodišnjem mandatu predsjednik ostaje  Miroslav Novinščak, tajnik Mihael Breznik, blagajnik Vitomir Kralj, a također  su potvrđeni  i novi članovi Upravnog odbora.

Dogovorena je daljnja vrlo uspješna suradnja na obostrano zadovoljstvo NK Polet i LiffeClas Termi Sveti Martin,  nogometni tereni NK Polet i dalje će biti na raspolaganju momčadima koje dolaze svoje pripreme odraditi u Terme Sveti Martin.

Prvu kontrolnu utakmicu Polet je odigrao ove subote 25. siječnja u Đurđevcu protiv istoimenog domaćina i uvjerljivo pobijedio 5:0.

(Miljenko Dovečer, foto: fb Polet)