3. HNL: Polet iz Sv. Martina na Muri završio jesen na visokom drugom mjestu, na proljeće žele sam vrh

Polet iz Svetog Martina na Muri, prije početka prvenstva najavio je visoke ambicije, borbu za sam vrh, što im je na kraju polusezone i uspjelo jer se nakon odigranih 14 utakmica nalaze na 2. mjestu samo sa bodom manje od vodeće Mladosti iz Ždralova. U trokružnom natjecanju još se na proljeće treba odigrati 8 kola, a nakon toga tablica se dijeli na dva dijela, 6 klubova jednokružno igra u ligi za prvaka, a 6 klubova u ligi za opstanak još pet utakmica.

U nastavku donosimo neke statističke podatke za jesensku polusezonu  našeg najbolje plasiranog kluba u 3. HNL Sjever.

Plasman:  2. mjesto (od 12. momčadi)

Ukupno osvojeno 34 boda u 14 utakmica (81% uspješnosti) , od toga

11 pobjeda (79% utakmica, zadnjih 7 kola 7 pobjeda)

1 nerješenih (7%)

2 poraz (14% utakmica)

Poletovi igrači postigli su 47 golova (najviše u ligi, prosječno 3,36 po utakmici ili prosječno svakih 26 minuta) , a primili su

14  golova ( po tome imaju drugu najbolju obranu lige, prosječno 1 po utakmici).

Strijelci:

13 pogodatak – Tomislav Medved (2 iz kaznenog udarca)

11 pogodaka – Dejan Mezga

9 pogodaka – Josip Brezovec (2 iz kaznenog udaraca)

4 pogodtka – Marko Šarić

2 pogotka – Nikola Ferlin, Filip Holi, Fran Krištofić

1 pogodak – Nikola Barat, Filip Perčić, Marin Fadić, Alen Herceg

Nastupi igrača:

Ukupno tokom cijele polusezone korišteno 21 igrača, najstariji Dejan Mezga ima 34 godine, najmlađi Fran Heric 17 godina . Najviše odigranih minuta ima vratar Dino Jambres (maksimalnih 1260 minuta provedenih u igri), slijedi Emanuel Mihalić (1209 minuta) i Alen Herceg (1170 minuta).

Prosječna starost igrača momčadi u svih 14 kola je 25,8 godina i time su druga najstarija momčad lige , poslije Tehničara iz Cvetkovca. Polet je najgledanija  momčad lige, ukupno 5100 gledatelja nazočilo je u 14 utakmica, prosječno 364 gledatelja po utakmici.

Kroz uspješnu polusezonu vodio ih je provjereni strateg Mario Kovačević trener s UEFA PRO licencom.

– Zadovoljan sam našim igrama u drugom dijelu jeseni, pogotovo s ovih sedam uzastopnih pobjeda. Kiksali smo na samom startu protiv najvećeg konkurenta Mladosti iz Ždralova u posljednjim trenucima i sada ih stalno moramo stizati. Pušemo im za vratom i vjerujem da ćemo u proljeće prvi presjeći ciljnu vrpcu. Možda da spomenem još jedan posrtaj koji nam se nije smio desiti, a to je poraz u Cvetkovcu od Tehničara. Ekipa je dobro posložena, imamo dosta širok kadar tako da se nisu previše osjetili izostanci zbog ozljeda i kartona. U toku sezone osjetili smo sklad uprave, nas i navijača kojima se neizmjerno zahvaljujem što nas prate u tako velikom broju kod kuće i na gostovanjima. Uvjete za rad imamo vrhunske kao malo koja ekipa i zahvaljujem našem predsjedniku Miroslavu Novinščaku koji nam je zajedno sa suradnicima to omogućio – zadovoljan je završetkom jeseni Mario Kovačević, strateg Poleta.

U proljetni u trku za prvo mjesto  krećete s istim snagama ?

– Najvjerojatnije ćemo ostati na istom igračkom kadrom jer sam zadovoljan urađenim. Znate kako kažu, najjača je ona momčad koja ostane na okupu. Svi smo se dobro upoznali i kroz pripreme koje će početi 20. siječnja moramo dići kvalitetu igre na još viši nivo. Osim nas i Mladosti tu je i Tehničar koji će se uključiti u borbu za vrh pa će nastavak prvenstva sigurno biti neizvjestan i zanimljiv, a ja naravno očekujem da prvi presječemo ciljnu vrpcu. – optimističan je trener Kovačević.

(Miljenko Dovečer, foto: fb Polet)