3. HNL – Ni u Poletu nisu sretni zbog prekida sezone, trener Kovačević u utorak poveo igrače na trening

U novoformiranoj 3. HNL Sjever u kojoj od naših klubova igraju Polet i Rudar sezona je je kao i u svim ligama u Hrvatskoj osim 1. HNL prekinuta zbog epidemije koronavirusa. Porazgovarali smo s trenerom Poleta iz Svetog Martina na Muri Marijom Kovačevićem  o netom prekinutoj sezoni.

Kako komentirate prekid sezone zbog ove epidemije?

– Žao mi je što je ovako završilo, sada da li bi se moglo igrati nije na meni da sudim, ali će ovaj prekid ostaviti traga na nogometu. Međutim opet da se igra bez gledatelja nema svrhe, pogotovo jer je nas pratio veliki broj navijača.

Kako ste zadovoljni ovim dijelom sezone koji je odigran?

– Zadovoljan sam kako da ne, na bod smo do favorizirane Mladosti koja će u kvalifikacije za Drugu ligu. Ne znam da se igralo do kraja, ali ja vjerujem da bi ih prestigli makar mi za sada nismo istakli kandidaturu za viši rang. Bili smo u naletu, u zadnjih 11 kola imali smo 10 pobjeda i jedan remi.

Planovi za dalje, hoćete li nastaviti s treninzima?

– Obzirom da su popustile mjere i da je dozvoljeno treniranje uz mjere opreza krenut smo ovaj tjedan s treninzima. Svi smo bili željni treninga, jedva smo čekali, jer da nismo nastavili bila bi to prevelika pauza unatoč tome što su igrači do sada individualno trenirali kod kuće. Slijedećih mjesec dana na našem stadionu trenirati ćemo nekoliko puta tjedno. U međuvremenu kada saznamo za početak nove sezone odlučiti ćemo kako dalje. U svakom slučaju ekipu želimo zadržati na okupu i u novom prvenstvu krenuti na sam vrh.

(Miljenko Dovečer, foto: fb NK Polet)