3. HNL: Nakon prošlotjednih uspjeha Rudar po bodove u Križevce, Polet favorit s Viroviticom kod kuće

Međimurski trećeligaši  su bili uspješni u prošlom kolu i žele nastaviti tako i u ovom 4.kolu

Nakon što su apsolvirali teško gostovanje u Orahovici, u susretu protiv Virovitice Polet je na domaćem terenu apsolutni favorit. U međuvremenu su se još pojačali, pristupio im je 22-godišnji defanzivac, Marin Fadić, dosadašnji član drugoligaša Međimurja. I stručni stožer je pojačan, tako da će vratare trenirati Dario Kos, dok će Darjan Tomašić zamijeniti dugogodišnjeg fizioterapeuta Dragutina Kralja. Tako će Polet ojačan ući u nastavak prvenstva sa željom da čim prije zauzmu prvo mjesto, koje su si postavili kao cilj.

– Naša uprava neumorno radi i svakako da je za pozdraviti da dolaskom kvalitetnih igrača budemo još jači. S Marinom u konkurenciji dočekujemo naše goste iz Virovitice koje izuzetno  respektiramo. Međutim siguran sam da imamo bolju ekipu i uz pomoć naših vjernih navijača bodovi ostaju kod kuće. – kazao je iskusni Dejan Mezga.

Bez kartoniranog Leonarda Mesarića koji je kažnjen jednom utakmicom neigranja, igrači Rudara odlaze na zahtjevno gostovanje u Križevce. Nakon uvodna dva poraza, konsolidirali su ekipu i upisali dvije uzastopne pobjede, u prvenstvu protiv Varteksa i u kupu protiv Galeba.

– Malo smo se posložili i nakon ove dvije pobjede s optimizmom odlazimo u goste Radniku u Križevce. Iako je naš domaćin blagi favorit smatram da uz veliko htijenje i borbenost možemo barem do boda   – optimista je jedan od najiskusnijih u momčadi Dejan Slunjski.

3 HNL 4. kolo 16.30 , subota 14. rujna :

Polet – Virovitica, Radnik Križevci – Rudar, Podravina – Podravac, Bjelovar – Tehničar, Varteks – Papuk, Graničar – Mladost

(Miljenko Dovečer, foto: Z. Rihtarec, arhiva)