3. HNL: Derbi prvenstva u Svetom Martinu na Muri, Rudar na teškom gostovanju u Bjelovaru

Rudar je nakon prvog kruga na 7. mjestu sa 15 bodova, dva boda manje od mjesta koje vodi u play off. U zadnje tri utakmice nije uspio doći do bodova, a sada mu do kraja jesenskog dijela slijede tri utakmice s ekipama s gornjeg dijela ljestvice. U sljedećem kolu odlaze u goste Bjelovaru koji je tik iznad njih.

– Nakon lošeg starta ušli smo u pozitivnu seriju i nanizali pet pobjeda, a zadnje tri smo izgubili što zbog kartona, što zbog ozljeda jer nismo bili kompletni. Za utakmicu protiv Bjelovara vraćaju se dva Zadravca Matija i Antonio, te Emanuel Pintarić koji su odradili pauzu zbog kartona. Upitni su Kuhar, Pono Pintarić i Vinko. Zadnje dvije utakmice prelomile su se na stranu protivnika , a moglo je biti obrnuto. Bjelovar je ekipa za prvih šest sigurno, ali vjerujem da tamo kod njih možemo do pozitivnog rezultata kako ne bi previše zaostali za šestim mjestom. – rekao je trener Rudara Dražen Škvorc.

Poslije prvog od tri kruga natjecanja Polet je na drugom mjestu s četiri boda manje od vodeće Mladosti  koju ugošćuju u ovom kolu. U prvoj utakmici u Ždralovima u neizvjesnoj borbi pobjeda je pripala domaćinu tijesnim rezultatom 3:2.

– Mislio sam da nećemo imati  poslije prvog kruga dva poraza. Imali smo neke kikseve, trebalo je vremena da se sve posloži i sada smo ušli u dobar ritam. U derbiju prvenstva dolazi nam čvrsta ekipa Mladosti koju cijenimo, međutim kod kuće nas zanima samo pobjeda, a za to, siguran sam, imamo argumente. Uostalom ekipirali smo se, ozlijeđeni su se vratili kao i kartonirani. Nedostaju samo Horvat koji je ozlijeđen duže vrijeme i Solomun. Ostali su spremni i pozivam navijače da dođu i bodre nas do nove pobjede – kazao je trener Poleta Mario Kovačević.

Raspored 12. kolo  subota 9. studeni 13.30 sati:

Polet – Mladost, Bjelovar – Rudar, Tehničar – Virovitica, Podravina – Radnik Križevci,  Varteks – Graničar, Podravac – Papuk

(Miljenko Dovečer, Foto: fb Polet, zr, arhiva Muralista)