3. FEEDER KUP HRVATSKE – lov ribe udicom na hranilicu

Feeder  kupove Hrvatske pokrenuli zaljubljenici u feeder ribolov koji se okupljaju u Facebook grupi Feeder Hrvatska. Samo natjecanje se odvija malo drugačije nego natjecanje udicom na plovak odnosno Feeder tehnika je LOV RIBE UDICOM NA HRANILICU, što znači da se riba isključivo lovi uz pomoć otežane hranilice na dnu. Feeder natjecanje neprekidno traje 5 sati dok natjecanje u  lovu ribe udicom na plovak  traje 3. ili 4. sata.

Grupu Feeder Hrvatska je osnovao Darko Ramuščak da bi mu se nakon nekog vremena pridružili prijatelji i kolege ribolovci  Marko Sraga, Marin Sraga, Marko Švajghart, Igor Habek i Marijan Sraga koji je zajedničkom sinergijom  iz dana u dan  grade, unapređuju i stvaraju nove generacije feederaša.

Osnivači feeder cupa-stoje s lijeva:Darko Ramuščak, Marin Sraga, Marko Sraga, i Marijan Sraga

Čuće: Igor Habek i Marko Švajghart

Nakon proputovanih stotine kilometara i sudjelovanja na mnogobrojnim kupovima diljem lijepe naše ova vesela ekipa  odlučila se okušati u organiziranju svog prvog kupa i tu je sve počelo i krenulo.

Ovogodišnji kup je treći po redu. Prvi se održao u Kutini na Ilovskom jezeru gdje je pobjedu odnio Davor Merda, drugi je održan na Kanalu Sveta Marija gdje je najbolji bio domaći dečko Mihael Pongrac a s obzirom da je prošle godine polučen veliki uspjeh na Kanalu odlučeno je i ove godine kup održati na istom mjestu.  Potpora i pomoć dečki iz SRD Klen Sveta Marija je velikodušna.

Feeder kupovi Hrvatska pod sponzorstvom ribolovne trgovine Interland i gospodina Borisa koji sve to prati sa COLMIC priborom. Nagrade na svakom kupu su vrlo izdašne gdje su nagrađeni svi sudionici istog odnosno prema ukupnom poretku.

Kako je ovo natjecanje vrlo kvalitetno i prepoznato na nivou države tako i natjecatelji vrlo rado dolaze iz svih krajeva lijepe naše jer nitko „ne ide z Međimurja praznih ruku“!

Posebnost ovogodišnjeg  kupa je da se održava na jednoj od ribom najbogatijih ribolovnih staza u Hrvatskoj gdje natjecatelji  imaju priliku uloviti najveće primjerke mrena, plotica, nosara, deverika i podusta.

Kup od prve godine sve više raste po broju natjecatelja, pa tako prve godine broji  39. natjecatelja, druge 45. a ove godine će se natjecati rekordna 54 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Svi koji imate i malo slobodnog vremena u subotu u prijepodne dođite i pogledajte  najbolje feederaše iz Hrvatske.

Pripremio: Miroslav Mikulčić