28 promjena trenera u 19 godina postojanja kluba: Donosimo tko je sve bio na klupi čakovečkog Međimurja

Nogometni klub Međimurje trenutno mirno plovi trećeligaškim prostranstvima na sjeveru Hrvatske. Prošle se godine dogodio pad iz Druge u Treću HNL, odnosno, povratak ondje gdje su Čakovčani bili smješteni od 2012. do 2018. godine. Iako su neki uoči sezone očekivali brz povratak Međimurja u drugi rang hrvatskog nogometa, tako što je teško očekivati, ponajprije zbog promjene sustava u kojem će mnogi radije htjeti ostati u trećoj nego napredovati u drugu ligu (od sezone 2022./23. kreće financijski isplativa jedinstvena Treća HNL), ali i zbog toga što čakovačka momčad nije pri vrhu svoje lige. Polet i Mladost Ždralovi bodovno dosta bježe te će, sudeći prema onome kako nalažu kladionice sa hrk.hr, Međimurje još barem jednu sezonu ostati u trećem razredu.

Vincetić postao četvrti trener s minimalno dva mandata

Posljednji je put Međimurje igralo 1. HNL sada već ne tako bliske sezone 2009./10., što mu je bila povratnička sezona nakon što su se jednu godinu vratili u Drugu HNL. Nažalost, to su prošla svršena vremena ovoga kluba koji je jednom u svojoj povijesti bio i među deset najboljih hrvatskih klubova. Bilo je to u sezoni 2006./07. kada su igrači čakovačkoga kluba zauzeli deveto mjesto u Prvoj HNL s Davidom Piškorom kao predvodnikom, napadačem koji je proizašao iz Dinamove škole nogometa.

Nedavno je Goran Vincetić preuzeo seniore Međimurja od Nikole Goričanca, čime je okončano 28. preuzimanje klupe od osnutka ovoga kluba prije 19 godina. Vincetić, bivši nogometaš Međimurja, Rijeke i Varteksa, već je jednom vodio Čakovčane, stoga, ne ulazi na listu novih trenera. Tako je postao četvrti trener koji je više od jednom sjedio na klupi Međimurja, zajedno s Miljenkom Dovečerom (3), Marijom Kovačevićem (3) i Hrvojem Goričancom (2).

Veliki Drago Vabec, ikona zagrebačkog Dinama, prvi je vodio „Crveno-crne“ u prvoligaškom društvu, u sezoni 2004./05., nakon što je preuzeo klupu od Dragutina Naranđe koji ih je uveo u 1. HNL. Na poslu glavnog trenera Međimurja najduže su se zadržali Dražen Biškup i Mario Kovačević u svom drugom mandatu, tri godine, što dovoljno govori koliko se brzo mijenjaju treneri na Stadionu SRC Mladosti. Kasnije su se na klupi mogle naći još neke poznate face, poput Stanka Mršića i Srećka Bogdana, još jedne Dinamove veličine i najvećeg sportaša ikada iz Murskog Središća.

U nastavku donosimo sve trenere čakovačkog Međimurja od samog početka, 2003. godine…

22 glavna trenera Međimurja