24. Vincekov pohod u skromnijem i prilagođenom izdanju

Budući da se za Vincekovo u vinograde i brege ide po svakom vremenu, mi ćemo tu tradiciju zadržati , ali ćemo zbog epidemioloških mjera organizaciju Vincekovog pohoda prilagoditi.

Pohod će biti otvorenog oblika od 15. do 30. siječnja pa svatko tko želi može u tom vremenskom roku proći stazu. Staza će bit markirana tako da se svatko na njoj lako može snaći, a kreće kao i u dosadašnjim izdanjima: od Toplica Sv. Martin (kraj zatvorenih bazena) preko Grkaveščaka, Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka, Baloga, do Murskog Središća. Oko 14.5 km, preko pet brežuljaka od kojih ni jedan nije viši od 300 metara.

Neće biti organiziran autobusni prijevoz iz Murskog Središća, neće biti organiziranih stajanki niti Vincekovog obreda, startnine nema.

Cilj će biti u Lučici u centru Murskog Središća kraj Beach bara „Trska“, a oni koji skupljaju žigove, mogu si pohod potvrditi u „Trski“ (uz predočenje  fotke s pohoda).

GPX zapis Vincekovog pohoda možete preuzeti sa stranice www.bundek.hr

Društva koja dolaze organiziranim prijevozom iz drugih krajeva,  trebaju se najaviti organizatoru kako bismo se dogovorili i dodijelili im vodiča koji će ih po stazi sprovesti.

Kontakt telefon: Sonja (091 545-7377), Renato (098/555-609, SLO: 00386-70/229-270).

Svjesni smo da to nije Vincekov pohod na kakav smo navikli, Vincek na kojem na svakom brdu odzvanja glazba, na kojem se šire zagrljaji, susreću stara i sklapaju nova prijateljstva…  ali vjerujemo  da ćete razumjeti ozbiljnost epidemiološke situacije i naših organizacijskih promjena koje do posljednjeg trenutka moramo prilagođavati.

Zahvaljujemo na razumijevanju s nadom da će 25. Vincekov pohod biti u „dobrom, starom izdanju“, kao nekad.

Hodamo na vlastitu odgovornost, čuvamo okoliš  i pridržavamo se proporučenih epidemioloških mjera!

PD „Bundek“