23. studenog nastavlja se trkačka liga „Rudar“ koja se odvija u prelijepom krajoliku na šetnici uz Muru u Murskom Središću

Trkačka liga “Rudar” postala je jedna od prepoznatljivih sportskih aktivnosti u gradu Mursko Središće. Zahvaljujući ponajprije sportskoj entuzijastici i zaljubljenici u trčanje Martini Bezek u proteklih šest kola trčalo je gotovo tisuću trkača.

Oni trče u prelijepom krajoliku središćanske šetnice uz rijeku Muru, što je zaista jedinstven ambijent i prekrasan osjećaj.  U trčanju uživaju oni najmlađi, kao i sportaši u “najboljim godinama” jer ovaj sport nema dobnog ograničenja već se preporuča svim generacijama.

Prošlo šesto kolo bilo je humanitarnog karaktera za bolesnog Tea Škvorca iz Strahoninca, a nastupu su se osim standardnih sudionika odazvale i mnoge udruge i društva. Trčalo je njih 133 što je lijepa brojka i znak da ljudi žele pomoći i na ovakav način.

Trkačka liga nastavlja se sedmim kolom koje će se održati u subotu 23. studenog s početkom u 15 sati i ne sumnjamo da će se na njoj, bez obzira na vremenske uvjete, okupiti više od stotinu zaljubljenika u trčanje.

(rt, foto: Tin Tomanić, arhiva)