22. turnir Međimurec U-14 održati će se 15. i 16. kolovoza uz učešće samo hrvatskih klubova

Kako javljaju organizatori jedan od najjačih europskih nogometnih turnira za mlađe dobne kategorije, Međimurec 2020. u Dunjkovcu-Pretetincu bit će održan.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske smatra kako ne postoje prepreke za planirano održavanje turnira 15. i 16. kolovoza, uz naravno pridržavanje svih mjera i preporuka koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

– Nadali smo se ovakvoj odluci, jer možemo ispoštovati sve preporučene mjere, tako da sad možemo nastaviti s našom tradicijom, izjavio je predsjednik NK Međimurec i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer.

Govoreći o 22. po redu turniru rekao je kako zbog cijele situacije oko pandemije COVID-19 virusa po prvi put smotra mladih nogometaša neće imati međunarodni predznak.

– Na turnir smo, zbog objektivnih razloga, pozvali samo hrvatske ekipe, istaknuo je.

Tako je turnir nakon godina rasta dolazaka ekipa iz brojnih europskih država, pa čak i posljednjih izdanja kada je imao i internacionalni karakter, Međimurec U14 2020 ostao hrvatska nogometna priča.

– Organizacija turnira samo s hrvatskim ekipama bio je jedini način da zadržimo tradiciju. Međimurec U14 je nešto po čemu smo prepoznatljivi diljem starog kontinenta, promocija je to i Međimurja i Hrvatske te je s obzirom na nastalu situaciju važno bilo zadržati kontinuitet. I hrvatske ekipe pobrinut će se za kvalitetu, poručio je čelni čovjek nogometne priče u Dunjkovcu i Pretetincu.

(Miljenko Dovečer, foto: arhiva NK Međimurec)