20 GODINA USPJEŠNOG RADA – KANDIDATURA ZA DRŽAVNO PRVENSTVO U MAŽORET PLESU

Udruga mažoretkinja Mursko Središće jedna je od najuspješnijih gradskih udruga koja je dosad osvojila bezbroj pojedinačnih i timskih medalja te tako vrlo uspješno promovirala Grad Mursko Središće.

Osnovane su prije 19 godina pa će tako iduće godine biti 20 godina postojanja,a ono što posebno veseli i vrlo uspješnog rada. Tim povodom je danas kod gradonačelnika Dražena Srpaka održan sastanak na kojem su bile predsjednica udruge gđa. Lara Šimić i Janja Kontrec – članica udruge te novoizabrana gradska vijećnica. Udruga mažoretkinja uz taj jubilej je izrazila želju da Grad Mursko Središće bude domaćin slijedećeg Državnog prvenstva u mažoret plesu. Samo državno prvenstvo održavalo bi se tri dana u Sportskoj dvorani Mursko Središće.

Proanaliziralo se koje bi bile obveze Grada Mursko Središće u samoj organizaciji Državnog prvenstva u mažoret plesu ako kandidatura prođe, a što je zajednička velika želja i udruge mažoretkinja, a i gradonačelnika.

Gradonačelnik Dražen Srpak je zahvalio udruzi i njenoj predsjednici gđi. Lari Šimić na dosadašnjoj vrlo uspješnoj promociji Grada Mursko Središće i postignutim rezultatima.

Državna prvenstva u pravilu se održavaju u mjesecu travnju, a na njima učestvuje više od 700 plesača zajedno sa roditeljima. Obzirom što traje tri dana riječ je o ekonomski vrlo zanimljivoj manifestaciji jer popunjava sve okolne hotelske i ostale vrste smještaja, a isto tako i ugostiteljsku i trgovačku potrošnju.

(GMS)