2. ML Sjever: Međimurje u porazu s Vindijom pokazalo da može protiv najjačih u ligi

Iako je poraz protiv varaždinske Vindije 67-73 (21-15, 18-11, 20-22, 8-25) u derbiju susjeda 4. kola 2. ML Sjever teško pao igračima i stručnom stožeru našeg Međimurja, posebice zbog dominacije na terenu gotovo tri četvrtine, glavu treba dići gore.

Bili smo za varaždinski sastav koji otvoreno puca na naslov prvaka težak protivnik. Međutim, u skraćenoj rotaciji od samo šest igrača, s obzirom da naša dva-tri igrača kadetsko-juniorskog sastava tek stasaju u seniorskoj košarci, nismo uspjeli doći do nove vrijedne pobjede.

U ključnim trenucima treće i zadnje četvrtine Međimurje kad je Vindija počela nadoknađivati zaostatak nismo imali dovoljno kreacije u napadu, osjetilo se da nema u igri našeg playa Kuzmića koji je imao četiri penala i agresivnom igrom gosti su uspjeli napraviti preokret u utakmici koja je za njih gotovo, pa bila izgubljena. Međutim, upravo je to čar košarke, da veliki preokreti nisu rijetkost.

Na kraju je petorka gostiju koju je inače vrlo rijetko do sada koristio zajedno gostujući trener (jedan od ključnih igrača Prprović uopće nije igrao zadnjih 15 minuta) bila energetski jača, uspjela nadoknaditi veliki minus iz 23. minute igre 48-28 za Međimurje i u zadnjih pet minuta preokrenuti rezultat u svoju korist.

U zadnjem periodu igre odlično su odigrali međimurski kapetan u redovima Vindije Manuel Novak koji je zabio dvije važne trice (ukupno 15 poena) i ugodno iznenađenje na mjestu organizatora igre mladi Štambuk s nekoliko prodora i čak 3 trice (na kraju 14 poena).

Međutim, sve do toga igrala je samo jedna momčad – Međimurje. Imali smo raspoloženu cijelu petorku: Kuzmić, M. Novak, Golik, M. Kranjčec i Glumac, koja je neumorno punila koš gostiju. Bili smo opasni sa svih pozicija, dobri u prodoru, pod košem i s trice.

Odigranih 25 minuta treba biti putokaz za nastavak prvenstva i uz veći broj igrača u rotaciji posebice mlađih koji trebaju iskoristiti svaku pruženu šansu 120 posto, sigurno da slijede nove pobjede.

Najefikasniji u našim redovima bili su M. Kranjčec s 18 poena, M. Novak s 17, Glumac je zabio 16, a Golik 13.

Prve tri odigrane utakmice u ovoj sezoni donijeli su protivnike koji će se boriti za sam vrh. U pobjedi protiv Podravca i porazu protiv Vindije, ekipa koje su aktualni prvak, odnosno ona koja želi naslov, naši košarkaši nisu razočarali kako sebe, tako i sve one koji vole košarku u Čakovcu i Međimurje i navijaju za naš klub.

Pokazali su odlike momčadi kakvu želimo da gledamo u utakmicama koje dolaze.

Uz još kvalitetniji rad na treninzima, bez obzira što su svi amateri i košarka im je samo „ljubav“ što bi zasigurno trebalo također promijeniti ako želimo napredak kako kluba, tako i cijelog ovog sporta, ne samo u našem kraju, već i cijeloj zemlji i na čemu se počelo raditi u okviru klupskih struktura, sigurno se može pozitivno gledati u budućnost.

Stoga naši ciljevi ostaju isti, stabilnost kluba u gornjem dijelu tablice, koji se može izboriti pobjedama u utakmicama koje dolaze i u kojima uz pravi pristup sigurno možemo napraviti jedan dobar pobjednički niz.

Zato je iduća utakmica protiv Vedija u Bjelovaru vrlo važna na tom putu.

Za Međimurje su protiv Vindije igrali: Balent, Kuzmić 2, M. Novak 17 (2×3), M. Kranjčec 18 (2×3), Horvat, Drk 1, Golik (kap.) 13 (3×3), Gašparić, Glumac 16, F. Kranjčec. Trener: S. Novak.

Nakon 4. kola na vrhu je Vindija s 3 pobjede, slijede Ivančica, Virka, Podravac, Vedi i Bjelovar s 2, Labrada 1971-Žurko, Međimurje, Radnik i Petar Zrinski s 1 pobjedom i Varteks je na začelju bez pobjede.

 

Bluekids show na poluvremenu

U sklopu utakmica Međimurje je započelo i s popratnim programom za male i velike gledatelje koji slijedi i u nastavku sezone. Ovaj put priliku su dobili najmlađi od 8 do 13 godina da pokažu koliko su spretni u košarkaškoj vještini vođenja lopte i zabijanja zicera.

Od 8 prijavljenih najspretniji je bio Niko Terek koji je dobio poklon bon za kupnju originalne Blukids NBA hoodice po izboru u njihovom dućanu koji se nalazi u Starom pasažu u Čakovcu, dok su svi prijavljeni sudionici dobili utješne pakete Blukidsa i KK Međimurje Čakovec.

KK Međimurje