2. košarkaška ML Sjever: Lider iz Ivanca svladao borbeno Međimurje

Vodeća ekipa 2. muške lige Sjever Ivančica iz Ivanca u 15. kolu stigla je do pobjede 71-85 u susretu s našim Međimurje u utakmici koja je u petak navečer odigrana u Čakovcu. Usprkos borbenosti i velikoj želji da se svlada lidera, naš sastav nije se uspio nametnuti i na kraju su gosti zasluženo stigli do još jedne važne pobjede u borbi za naslov prvaka.

Međimurje je dobro započelo susret, Glumac je dominirao u gostujućem reketu i u potpunosti zaustavio najboljeg gostujućeg šutera Hercega i nakon prvih 10 minuta imali smo vodstvo 16-15 tricom jednog od najmlađih u našem sastavu Franje Kranjčeca. U tom dijelu utakmice propuštena je prilika da se napravi i osjetnija prednost i preuzme ritam utakmice u našu korist, međutim promašeno je nekoliko zicera i slobodnih bacanja.

Ivančica se „resetirala“ u drugoj četvrtini, promijenila način igre u kojoj je više igrača preuzimalo odgovornost i postala je puno ubojitija nego u početnom dijelu utakmice. Izvrsno su odigrali u gostujućim redovima Smontara i Putar koji su probijali bez problema prvu i drugu crtu linije naše obrane, zabijali i asistirali za sve veću prednost gostiju koja je u 15. minuti bila već dvocifrena.

S druge strane naš sastav s nekoliko novih promašaja dobro izgrađenih situacija u napadu i s linije slobodnih bacanja ušao je u nepotrebnu nervozu koju je pokušao trener Novak smiriti time-autom, ali na „velikom odmoru“ bilo je ipak +11 za goste.

Nije se puno toga nažalost promijenilo u trećoj četvrtini, gosti su u tim trenucima osjetili da mogu prelomiti utakmicu i u tome su uspjeli. Naši su se bacali po terenu, pokušali borbenošću vratiti ritam, ali iskusni gosti su pokazali zašto su vodeća momčad lige.

Usprkos tome što su gosti igrali sa samo šest igrača u rotaciji dobrih 30 minuta i imali problema s osobnim greškama, uspjeli su zadržati pribranost i osigurati pred završnicu u nekim trenucima i dvadesetak koševa prednosti, tako da nije bilo nikakve neizvjesnosti oko pobjednika.

Zadnjih nekoliko minuta jedan i drugi trener promijenili su većinu igrača iz početne petorke, tu su se naši mladi igrači (L. Horvat, Rodek, Novak i F. Kranjčec) koji su još uvijek kadeti bolje snašli od gostiju, pokazali da imaju dobar potencijal, tako da je na kraju ipak bilo „samo“ +14 za lidera lige iz Ivanca.

Za naš pomlađeni sastav ovaj poraz je dobro iskustvo. Nisu nam potrebna prevelika očekivanja, posebice od igrača samih, da svaku utakmicu „moraju“ odigrati na granici ili iznad granica svojih mogućnosti. Onda se nažalost dogodi suprotno i nestane sigurnost u igri, ne možemo zabiti ono što se inače zabija „žmirečki“ i uđemo u probleme.

Nema pritiska da moramo stalno pobjeđivati, idemo iz utakmice u utakmicu pokušati odigrati ono što smo dogovorili i radili na treningu, stvoriti dobru bazu za iduću sezonu i to će biti glavni cilj do kraja ovog prvenstva, rekao je u kratkoj analizi trener Međimurja Stjepan Štef Novak poslije utakmice protiv Ivančica koja s novom pobjedom ostaje na vrhu tablice.

Međimurje je igralo u sastavu: Kuzmić 3, Rodek, M. Kranjčec 6, Novak, Bartolić, L. Horvat 2, Drk 15, Gašparić, Herman 6, Glumac 20 i F. Kranjčec 4. Trener: S. Novak.

U sljedećem kolu, Međimurje gostuje kod još jedne iskusne ekipe  Podravca u Virju, koji je glavni konkurent Ivančici za naslov prvaka.

Press KK Međimurje