2. HNL: Međimurje pod svjetlima reflektora dočekuje Orijent 1919

Danas u petak 16. kolovoza počinje nova sezona 2 HNL u kojoj Međimurje od 20 sati dočekuje novaka u ligi , riječki Orijent 1919.

Za razliku od prošle godine kada je igralo samo 14 klubova, u ovoj sezoni liga broji 16 klubova. Bit će sigurno zanimljivo prvenstvo, jer vlada velika ujednačenost među klubovima. Među favoritima za naslov prvaka su: Šibenik, Sesvete i Rudeš, a ostaje za vidjeti hoće li se ove prognoze ostvariti. Kao što je poznato druge ekipe prvoligaša ne mogu napredovati među prvoligaše.

U pripremama koje su trajale šest tjedana Međimurje je odigralo devet kontrolnih i s obzirom na veliku fluktuaciju (13 igrača je otišlo, a 15 došlo) trebalo je pripremiti i uigrati skoro novu ekipu. U tih devet utakmica zabilježeno je sedam pobjeda, remi i poraz od Siofoka.

U prvih šest kola, Međimurje je čak četiri puta domaćin. Trener Matija Kristić smatra da je to značajan vjetar u leđa da se skupi što više bodova u početnom dijelu prvenstva.

– Ove sezone željeli bismo izbjeći stres i zato je start vrlo važan. Bitno je da dobro krenemo i već u prvoj utakmici uzmemo tri boda, a cilj nam je da budemo u gornjem dijelu tablice u ovom prvenstvu. Pozivam gledatelje i naše vjerne navijače “Anđele” da dođu u čim većem broju i bodrenjem pomognu da dođemo do pobjede – rekao  je trener Međimurja.

Navijači Međimurja popularni ” Anđeli ”  slave deseti rođendan i pripremaju posebnu koreografiju na današnjoj utakmici ,a naravno svojim bodrenjem žele pomoći svom klub da osvoji početne bodove.

U 1. kolu sastaju se:

petak : Međimurje – Orijent 1919 ( 20 h ) , Sesveta – Cibalia ( 17.30 ),

subota : Solin – Hrv. Dragovoljac, Kustošija – Dugopolje ( 17.30 ), Šibenik – Hajduk II ( 19 h ),

nedjelja : Dinamo II – Osijek II, Croatia – Dubrava Tim Kabel i BSK – Rudeš ( 17.30 )

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)