2. HNL: Međimurje na gostovanju u Splitu teško porazilo drugu ekipu Hajduka

Međimurje je zasluženo slavilo na Poljudu, u potpunosti je nadigralo Hajduk II u drugom dijelu

 

 

U posljednjoj utakmici 13. kola Međimurje je gostovalo u Splitu kod druge momčadi Hajduka. U prvom dijelu terenska inicijativa Hajduka, a Međimurje pokušava kontrama. Bez nekih izrazitih prilika s jedne i duge strane na odmor se odlazi bez golova. Nastavak je počeo slobodnim udarcem za goste koji je izveo Šimičić, ali od živog zida se lopta odbila u korner nakon kojega nije bilo opasnosti.

U drugom dijelu isplatila se igra Međimurja koje se orijentiralo na kontranapade. U 60. minuti nakon povratne lopte Šimičića mladi Hajdinjak posprema s deset metara za 1:0. Splićani pritišću, pogađaju stativu, a u nekoliko situacija iskusni Koprić sjajno reagira kada brani udarce pršira i Blagajića. U 81. minuti loptu je u prostor od Brckovića dobio Šimičić i prizemnim udarcem povećava na 0:2. Minutu kasnije utakmica je zaključena još jednom kontrom kada na dodavanje Brckovića gol postiže Ivančić koji prebacuje vratara Matijaša.

U senzacionalnoj gostujućoj 0:3 pobjedi vidio se rukopis mladog trenera Lepena, koji je taktičkom disciplinom i brzom tranzicijom u igri iznenadio domaćina. Ovom pobjedom Međimurje je došlo do 19 bodova i nalazi se na 8.mjestu.

Slijedi reprezentativna pauza u kojoj će Međimurje odigrati kontrolnu utakmicu protiv Hrvatskog Dragovoljca u četvrtak u Zagrebu. U slijedećem 14.kolu 2. HNL u petak 22. studenog u Čakovec dolazi Rudeš.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)