2. HNL: I drugi remi Međimurja, protiv Dubrave Tim Kabel ispustili dva gola prednosti

Nakon što su u prošlom kolu nadoknadili tri gola zaostatka protiv Cibalije, u ovom kolu na domaćem terenu Međimurje je ispustilo dva gola prednosti i remiziralo protiv Dubrave Tim Kabel 2:2.

Međimurje je utakmicu otvorilo samo kako si može poželjeti, u 15. minuti imali su vodstvo 2:0. U noćnom terminu od 20 sati na vrhunski pripremljenom travnjaku čakovčane je u vodstvo u 8. minuti, nakon odličnog dodavanja Vidovića, doveo Igrec koji je bio strijelac i u Vinkovcima. Na drugi gol nije se dugo čekalo, u 15. minuti Igrec proigrava u dubinu Mijića koji sa ruba kaznenog prostora trese mrežu gostiju za 2:0. Još nekoliko minuta igrači trenera Vincetića dobro su igrali, a onda pa do poluvremena gosti preuzimaju inicijativu i opasno prijete Jesenoviću. Uglavnom su u prilikama njihova dva najbolja napadača Juranović i Mudražija kojeg je bilo teško čuvati. Ta njihova inicijativa isplatila se u 42. minuti kada Mudražija zabija iz blizine nakon prodora Juranovića.

Početkom nastavka trener domaćih Goran Vincetić mijenja čak četvoricu igrača da bi povećao ritam igre, ali se ništa značajno ne mijenja. Dubrava i dalje pritišće tražeći poravnanje do kojeg dolazi u 59. minuti  kada nakon prekrašaja na Mudražiji sudac Kurtović dosuđuje kazneni udarac kojeg realizira Alghoul. Prije toga u 49. minuti srušen je Juranović koji sam izvodi jedanaesterac ali puca preko grede.

Međimurje se budi u posljednjih petnaestak minuta i u jednoj od rijetkih akcija Mijić puca dobro, tik iznad grede. Pokušavali su domaćini iz prekida ubačajima pred gol Mustapića, međutim na kraju podjela bodova, a prvu pobjedu čakovčani će tražiti već ove srijede.

Naime u srijedu 2. rujna u 20 sati u Čakovcu igraju odgođenu utakmicu 1. kola protiv Rudeša.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)