2. HL Sjever – košarkaši Međimurja upisali i šestu uzastopnu pobjedu

Košarkaši Međimurja nastavili su pobjednički i u šestom kolu 2. muške lige Sjever. Posljednja “žrtva” čakovečkog košarkaškog stroja bila je Ivančica. U utakmici koja je igrana u sportskoj dvorani u Ivancu igrači Maria Novaka od prve minute pokazali su kako misle ozbiljno i nametnili su ritam koji na otvaranju domaći teško prate. Prvu četvrtinu dobijaju s 25:8, a dobra igra nastavljena je i u drugoj četvrtini kada na trenutke prednost raste i na 20 koševa. I umjesto da tu riješe pitanje pobjednika Čakovčani se opuštaju i dozvoljavaju igračima Ivanca da se saberu i drže priključak. Na poluvremenu je bilo +14 za goste (27:41) i ništa nije nagovještavalo dramu koja se razvila u nastavku.

Trener Mario Novak opisao je posljednje dvije dionice susreta:

 – Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaćini, treća četvrtina nam je već poslovično slabija, i s boljom igrom u napadu gdje su pogodili pet trica dodatno smanjuju našu prednost na 7 poena. Posljednje minute domaćini u nekoliko navrata dolaze na 5 poena zaostatka, ali na kraju koncentriranijom igrom u obrani i napadu u zadnje 3 minute dolazimo do važne pobjede. Svojim igračima čestitam na pobjedi i zalaganju, odlično su odradili obrambene zadatke, a posljedica toga je bio i dobar napad – zaključio je Novak koji je ujedno i čestitao ekipi na prikazanoj igri, pogotovo u drugom poluvremenu kada su pokazali svoju borbenost i ne odustajanje bez obzira na zaostatak.

Najbolji u redovima ekipe iz Međimurja bio je Kranjčec s 31 košem od čega tri trice. Nakon šest kola 2. muške lige sjever Međimurje je vodeće na ljestvici s maksimalnih 12 bodova. Prvi pratitelj Bjelovar ima tri boda manje.

Pred čakovečkim košarkašima na rasporedu je kraća pauza nakon čega 9. prosinca na svom parketu dočekuju ekipu KK Labrada 1971 – Žurko. Iz tog susreta očekuje se pobjeda i zaključivanja prvog dijela prvenstva slavljem pred domaćom publikom.

KK Ivančica – KK Međimurje 70:83 (8:25, 19:16, 24:17, 19:25)

KK Međimurje: Pustić L. 6, Gašparić D. 6, Kranjčec M. 4, Horvat S. 2, Vojković M. 1, Drk I. 17 (5×3), Kuzmić D. 2, Novak M.(cap) -, Ostoja D. 14, Kranjčec S. 31 (3×3);

Trener: Mario Novak

(Miljenko Dovečer, foto : Facebook KK Međimurje)