15. MEĐUNARODNI SPUST „MURSKIH LADJI“ 25.06.2017.

Organizacijski odbor koji čine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović, voditeljica Turističke zajednice Grada Mursko Središće Dolores Vrtarić, predstavnica Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri Klaudija Srša, i predstavnik Zveze ekoloških gibanj Slovenije Karel Lipič, odlučio je na 1. koordinacijskom sastanku koji je održan u petak 13. siječnja 2017. godine u gradskoj vijećnici Grada Mursko Središće, da će se 15. međunarodni spust murskih ladji održati u nedjelju 25. lipnja 2017. godine, kada će se ujedno u Murskom Središću održati i proslava povodom Dana državnosti. Naime, s obzirom da se i u Republici Sloveniji obilježava Dan državnosti, u planu je da se programi obilježavanja objedine i održe na šetnici uz Muru u Murskom Središću.

SAM_2163

Međunarodna manifestacija „Spust murskih ladji“ održava se od 2003. godine, a cilj manifestacije je razvijanje sportsko-rekreacijskog turizma na rijeci Muri, upoznavanje i zaštita njezinih ljepota. Start ovogodišnjeg jednodnevnog Spusta murskih ladji  biti će u Svetom Martinu na Muri,a završava u Općini Dekanovec. Sudionicima spusta na zaustavnim punktovima biti će osigurano jelo i piće. Za posjetitelje koji žele biti dio 15. međunarodnog spusta murskih ladji, a ne posjeduju čamac, osigurati će se čamac za 10 osoba sa profesionalnim skiperima.

Detaljni program sa cijenom 15. međunarodnog spusta  murskih ladji objaviti će se nakon što se detaljno analiziraju svi troškovi spusta.

(m, foto rt, GMS)

unnamed (1)