12. Utrka grada Mursko Središće 26. kolovoza

U organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće, pod pokroviteljstvom Grada Mursko Središće u subotu 26. kolovoza 2017. godine održati će se tradicionalna 12. po redu Utrka Grada Mursko Središće na 10 km, 2.5 km i 100 metara. Utrka će započeti u 17,30 sati na nogometnom igralištu „Rudar“.

Utrka grada trči se dionicom od 10 km i to Frankopanskom ulicom, te kroz naselja Peklenica i Križovec. Utrka građana na 2.5 km odvijati će se gradskim ulicama: Kolodvorska, Marka Kovača i Rade Končara. Dječja utrka na 100 metara odvijati će se uz nogometno igralište „ NK Rudar“.  Utrka grada bez obzira na vremenske uvjete će se održati. Za regulaciju prometa biti će zadužena sva tri Dobrovoljna vatrogasna društva s područja grada. Po završetku utrke organizator je za sudionike osigurao topli obrok i piće.

Do sada je organizacija Utrke grada bila na visokom nivo, stoga ne sumnjamo da će tako biti i ove godine. Prošle godine na utrci je sudjelovalo preko 150 trkača iz Međimurske, Varaždinske županije i susjedne Slovenije.

Prema programu koji je Atletski klub aplicirao sukladno Javnom pozivu za udruge, dodijeljeno im je 21.000,00 kuna za programe koje će provesti u 2017. godini.

(GMS, foto Tin Tomanić)