10. kolo 4. HNL Čakove -Varaždin obilježiti će obračun vodeće četvorke međusobnim susretima

Još uvijek neporaženi, prvoplasirani Varteks dočekuje pozitivno iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, momčad Pušćina koje su pred dva kola iznenadile u gostima Polet. Pa iako su varaždinci apsolutni favoriti na bi se iznenadili da se igrači Borisa Đorđevića iz Sračinca, igrališta gdje je Varteks domaćin, vrate barem s bodom.

Neizvjesnija će biti svakako utakmica između trećeplasiranog Poleta i drugoplasirane Bednje u Svetom Martinu na Muri. Iako će novi trener Mario Kovačević službeno preuzeti Polet od proljeća sigurno će se već u ovoj utakmici vidjeti njegova ruka. U svakom slučaju nešto se pita i mladu ekipu Bednje, koja sigurno  ne ide na izlet u Međimurje.

Nakon velikog derbija protiv Poleta igrači Željka Domjanića osokoljeni idu u goste. Rudar koji bi po igračkom kadru trebao biti plasirani nekoliko stepenica više može to i ostvariti ukoliko pobijedi slabašan Novi Marof.

Mladost Komet nakon dobrog starta doživjela je dva uzastopna poraza visokim rezultatom i ako želi zadržati priključak s vodećim ekipama mora kod kuće pobijediti posljednjeplasirani Omladinac.

Iskusna momčad Nedelišća proživljava  neočekivanu krizu, a poslije teškog poraza od Međimurca odlazi na megdan starom poznaniku u Ludbre . Gledajući sastav Nedelišća očekivali bi da se bore za prvo mjesto, a ne da imaju samo šest bodova više od posljednjeg Omladinca. Gostujuća pobjeda protiv Podravine vratila bi ih u život.

Sloga i njezin trener Blažeka pred početak prvenstva najavili su borbu za sami vrh, a sada imaju samo bod više od zadnje ekipe. Domaćini su petoplasiranom Međimurcu i sigurno im neće biti lako. Međutim Slogaši znaju iznenaditi baš kada su otpisani.

Probuđeni Dinamo očekuje i četvrtu uzastopnu pobjedu , pogotovo jer se vraća u prošlogodišnju formu, a i ima bolju momčad od gostiju iz Jalžabeta.

U lokalnom derbiju između domaćina iz Turčina i Nedeljanca moguća su sva tri znaka.

  1. HNL 10 . kol , 15.00 sati :

Subota 20 . listopada:

Polet – Bednja, Podravina – Nedelišće, Mladost Komet – Omladinac, Varteks – Pušćine

Nedjelja 21. listopada:

Sloga – Međimurec ( 10.00 ), Novi Marof – Rudar, Dubravka / Zagorac – Nedeljanec, Dinamo – Jalžabet

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)