10 GOLOVA U VRATIŠINCU – SOKOL PREKASNO POLETIO

U nedjelju 22.svibnja u Vratišincu odigrano je 27. kolo 1. međimurske lige nogometne lige. U goste Sokolu došla je ekipa iz Goričana NK Trnava”

 

IMG_4920a

Gosti su već u trećoj minuti zabili pogodak, a lijepo je za vodstvo poentirao Markušić Hrvoje te svojoj momčadi donio prednost u početku utakmice i razbio napetost i žustrinu domaćina. Htjeli su Sokoli zabiti taj izjednačujući pogodak, ali Farkaš David u 26. minuti povisuje rezultat i razočarava domaću publiku. Šokirani Sokoli u nevjerici da već nakon pola sata igre zaostaju 0:2, gubljenjem koncentracije ubrzo dobivaju i treći pa i četvrti, a pred kraj poluvremena i peti pogodak. Redom su zabijali 29. minuti Jakšić Simon, u 32. minuti Mlinarec Tomica i 38. minuti Magdalenić Sandi. Pokazali su gosti da zaslužuju drugo mjesto na tablici te već na poluvremenu najavili napeti derbi u 28. kolu kojega igraju protiv prvih NK”Sloge” iz Čakovca.

IMG_4913

Glavni sudac Velđi Dario šalje ekipe na predah, za goste zasluženi, a za domaće jako razočaravajući. Pri izlasku iz svlačionica jedan od igrača Sokola, Aleksandar Vincek ohrabruje svoju ekipu riječima “Dečki, dobivamo ih sa 6:5”. Činilo se da se Vincek šali s obzirom na pokazanu lošu igru Sokola, ali to izgleda nije bila šala. U 59. minuti Aleksandar Vincek zabija za 1:5 i tu ne staje, već nakon 7 minuta zabija za 2:5, te za 5 minuta opet zabija za 3:5. Nervoza u gostujućim redovima nije se mogla sakriti te nakon otvaranja Sokola koriste jednu polu kontru i povisuju svoje vodstvo na 3:6, strijelac Josip Igrec u 75. minuti. Za konačni rezultat 4:6 zabija Horvat Nino te je ta 77. minuta bila i kraj mnoštvu pogodaka u Vratišincu.

IMG_4917a

Unatoč porazu domaćina,gostujuća, a i domaća publika mogla je uživati u nedjeljnoj utakmici. Prvo poluvrijeme definitivno je pripalo NK”Trnavi”, ali drugo poluvrijeme NK”Sokol” pokazao je nešto svoje igre i borbenosti. Iz igre u Sokolovim redovima izašli su zbog ozljeda Munđar Nikola, Vincek Mateo, Bistrović Mišel te Lisjak Tomislav, a zamijenili su ih Horvat Nino, Hertarić Luka, Leško Nino te na kraju Leo Zadravec. I gosti su iskoristili svoje zamjene pa tako već na poluvremenu iz igre su izašli Markušić Tomislav, Mlinarec Tomica, Magdalenić Sandi, Vlašić Dražen te na kraju Vugrinec David, a zamijenili su ih Varošanec Benjamin, Josip Igrec, Kranjčec Dario, Šavora Nikola te Varošanec Đorđe.

IMG_4937

Na utakmici incidenata nije bilo, a 150 gledatelja moglo je vidjeti puno zgoditaka te uživati u lijepim pogocima ove dvije momčadi.

IMG_4915

NK”SOKOL” –  NK” TRNAVA” 4:6

zap 1

Sljedeće 27. kolo Sokoli igraju u subotu 28.5.2016., a gostuju u Novom Selu Rok protiv NK”Omladinca”. Utakmica Počinje u 17:30.

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)

IMG_4921

IMG_4924a

IMG_4904

IMG_4931

IMG_4945