10 DRŽAVNIH MEDALJA s krajnjeg juga doputovalo u najsjeverniji grad – grad rudara!!!

U Cavtatu, na krajnjem jugu Hrvatske, završilo je 26. državno prvenstvo u mažoret plesu i 23. državno prvenstvo u twirlingu. Protekla tri dana uživali smo u mnoštvo prekrasnih koreografija, kostima, rekvizita i glazbe 20 timova iz cijele Hrvatske. Naše djevojčice i djevojke uvijek ponosno i s osmijehom na licu te s velikom podrškom s tribina, ali i preko live streama predstavile su grad Mursko Središće i svoj rad sa 6 grupnih, 5 solo koreografija i 6 dueta u mažoret plesu i 3 sola u twirling disciplini.

Kući se vraćamo s puno novog iskustva i uspomena te presretne, zadovoljne i ponosne na postignute rezultate te plasman na Europsko prvenstvo u Bugarskoj i Svjetsko prvenstvo  u Liverpoolu.

Rezultati naših mažoretkinja su :

U twirling disciplini Strutting u X osvojena su  tri zlata i to : Doris Vidović (najmlađi), Zala Bedić (Preteen) i Eva Varga (junior)

U mažoret kategorijama :

Zlato – Eva Varga (solo junior)

Srebro – Zara Drk i Mia Jambrošić (duet najmlađi)

Srebro – marširajuća grupa (juniori)

Srebro – baton flag (mlađi juniori)

Bronca – baton flag (juniori)

Bronca – Iva Kukovec i Nika Hoblaj (dueti najmlađi)

Bronca – tradicionalni ples minime mlađe

Velika pohvala ide  i djevojčicama i djevojkama koje su i ostalim koreografijama i svojim izvedbama sola,dueta i ekipno  ostvarile odlične  rezultate.

Svih  20 koreografija osmislile su i zajedno s djevojčicama i djevojkama uvježbale voditeljice Lara Podgorelec, Lucija Mutvar Bedić, Patricija Jambrošić, Elena David i Petra Bedić.

Sve ovo ne bi bilo ostvarivo bez stalne potpore i pomoći roditelja, grada Murskog Središća i gradonačelnika Dražena Srpaka, sponzora i donatora. Ove godine slavimo 25 godina djelovanja, a ovi uspjesi s državnog prvenstva dokaz su marljivog treniranja, rada i ulaganja ljubavi u mažoret ples i twirling već dugi niz godina.

Lara Šimić