1. liga u odbojci na pijesku za žene krenula ne baš uspješno za KOP Čakovec

HAOK Žal Banjole iz Pule bio je 17. i 18 lipnja domaćin prvog okupljanja prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Tijekom ta dva dana odigrana su prva četiri kola prvenstva, ali članice Kluba odbojke na pijesku ih neće pamtiti po dobrome.

Nikad do sad se ekipa KOP Čakovec nije s početka prvenstva kući vratila sa skromnijim bodovnim saldom. Naime, igračice Ivana Vabeca osvojile su samo jedan bod i to protiv osječke Retfale. To je za rukom pošlo paru Frančić/Babok. U još tri susreta su Čakovčanke bile blizu osvajanju boda, ali svaki put je nedostajalo sreće.

Posebno to vrijedi za par Budiša/Varga u dvoboju protiv KOP Opatija kojeg su izgubile s 1:2. „Igračice Ema Frančić, Marta Babok, Tija Budiša, Mirjam Varga i Magdalena Žižek, borile su se zdušno i odigrale u okviru svojih trenutnih mogućnosti“ izjavio je po dolasku u Čakovec trener Vabec te je posebno pohvalio novajlije u ekipi: Martu Babok i Magdalenu Žižek koje su jako dobro odradile vatreno krštenje u 1. ligi.

„Uvijek izvrsna bila je Ema Frančić“ izjavio je Vabec koji za loš bodovni utržak u Puli  krivi nedostatak čak četiri igračice koje konkuriraju za startnu postavu, a nada se, kako će se to u skoroj budućnosti promijeniti. Sljedeća postaja prvenstva bit će u Zagrebu, gdje će  8. i 9. srpnja biti odigrano čak šest kola, što će  kompletnoj ekipi KOP Čakovca biti dobra prilika za popravak bodovnog salda.

Tomica Jakopec