1. HRLŽ – pobjeda rukometašica Zrinskog u Dugom Selu

Zrinskice su ponovo na pobjedničkom putu. Nakon očekivanog domaćeg poraza od Lokomotive, u srijedu 6. prosinca igrale su zaostalu utakmicu 10.kola  u Dugom Selu protiv istoimenog domaćina.

Od prve minute rukometašice Zrinskog dale su do znanja da žele odnijeti bodove iz Dugog Sela. Već polovinom prvog poluvremena imaju razliku od pet pogodaka, a do kraja prvog dijela razlika se povećava i poluvrijeme završava uvjerljivim vodstvom Zrinskog, 13:21.

U drugom dijelu pobjeda rukometašica iz Čakovca ni u jednom momentu nije došla u pitanje. Domaće igračice nikako se nisu mogle približiti gošćama, najbliže su došle do minus pet golova u 41. minuti. Ipak je to bilo premalo da se ugrozi bolja igra igračica Zrinskog koje na kraju pobjeđuju s četiri gola razlike, 30:34.

U redovima domaćih najefikasnija je bila Iva Rakovac sa šest pogodaka. Kod Zrinskog sa po sedam golova efikasne su bile Tea Grubišić, Lea Vukojević i Ana Maria Gavrić, dok je Dora Lukić bila “stopostotna” sa šest pogodaka. Marta Kozjak imala je devet obrana, a Anja Žvorc četiri obrane.

Tako su se ovom pobjedom Zrinskice popele za jedno mjesto i sa 11 bodova drže osmu poziciju sa samo dva boda manje od trećeplasirane Koke.

U posljednjem ovogodišnjem kolu Zrinski gostuje u Rijeci kod Zameta ovaj vikend, a sezona im završava kup utakmicom protiv Pitomače nakon zadnjeg prvenstvenog kola.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)