1. HRLŽ – Nova pobjeda Zrinskica, ovaj puta u Rijeci protiv Zameta

ŽRK Zamet – ŽRK Zrinski 28:31 (14:20)

Nakon pobjede u srijedu u zaostaloj utakmici protiv Dugog Sela, Zrinski je ponovo u subotu pobijedio u gostima

Djevojke iz Čakovca u Rijeci su stigle do pobjede i sa slavljem se bodovno izjednačile s protivnicama. S tri uzastopna pogotka Zrinski je otvorio utakmicu, a post od pogodaka kod Zameta prekida Marta Juričić za 1:3. Stigao je Zamet i na minus jedan, ali Zrinski se dodatno odvojio i držao prednost od dva do tri gola sve do 25. minute kada serijom 4-0 Zrinski ekspresno odlazi na +6. Isti razmak između klubova se održao i po odlasku na odmor i prvi dio završava 14:20.

Drugo poluvrijeme Zamet je puno bolje krenuo u napadu i nadoknadio slabije izdanje iz obrane, pa u samo šest minuta s tri gola Marte Juričić i dva Katje Nikolić, stigao na minus jedan (20:21). Izjednačena igra držala se sve do 50. minute utakmice kada je Zrinski povezao dva napada i osigurao slavlje. Zrinski je do slavlja vodila Ana-Maria Gavrić s 11 pogodaka, a po njih šest su upisale Tea Grubišić i Lea Vukojević. Sa šest obrana u ekipi Zrinskog istakla se Anja Žvorc. Katja Nikolić s devet zgoditaka i Marta Juričić s osam bile su najbolje kod Zameta.

– Dobro smo ušle u utakmicu i u prvom dijelu nismo dozvolile Riječankama da nam se približe. Mali pad bio je odmah na početku drugog dijela kada su nam se domaće rukometašice približile na gol razlike. Kako je utakmica odmicala ponovo smo im pobjegle i više nas nisu mogle stići i smatram da smo zasluženo pobijedile – rekla nam je Ana Maria Gavrić najbolji strijelac Zrinskica.

Nakon nepotpunog 12. kola ŽRK Zrinski se sa 13 bodova nalazi na petom mjestu, samo dva manje od treće Koke. Prvenstvo se nastavlja utakmicama 13. kola iduće godine 3.veljače kada će zrinski ugostiti Umag.

Zrinskicama još predstoji kup susret koji se igra u srijedu 13.prosinca protiv Pitomače u Čakovcu s početkom u 20,30 sati.

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)