1. HRL žene: Zrinski minimalno poražen u Splitu

Zrinski je gostovao i u drugoj ovogodišnjoj utakmici i doživio drugi poraz za redom, ovaj puta od Splita 2010, golom razlike 27:26.

Domaći Split bolje je ušao u utakmicu i uglavnom vodio cijelim tijekom 3-4 gola razlike, a na odmor se odlazi rezultatom 15:12.

U drugom dijelu čakovčanke su najbliže domaćinu u 40. minuti kada je rezultat 19:17. i u 52. minuti kada Gavrić postiže gol za 23:21. U 53. minuti kod rezultata 24:22 ŽRK Zrinski ne koristi igračicu više, dapače primaju jedan, pa drugi gol i domaćin ima nedostižnih četiri golova razlike. Do kraja susreta Zrinski samo uspijeva smanjiti na konačnih i podnošljivih 27:26, međutim bodovi ostaju u Splitu.

Najefikasnija u redovima Čakovčanki bila je Gavrić sa 8 pogodaka, Car je postigla 5, Pajić i Vukojević po 4, 2 je zabila Resman, a po 1 gol postigle su Balić i Šestak. Marta Kozjak na golu je upisala 9 obrana.

U slijedećem kolu, ovaj vikend Zrinski je domaćin u dvorani graditeljske škole u Čakovcu, a u goste mu dolazi  trećeplasirani Bjelovar.

(Miljenko Dovečer, foto: arhiva, M.D.)