1. HRL žene: Zrinski i Koka podijelili bodove u susjedskom derbiju

U 3. kolu 1. HRL za žene u susjedskom derbiju odigranom u Čakovcu Zrinski i Koka podijelili su bodove u tvrdoj i neizvjesnoj utakmici. U prvom dijelu vodstvo se stalno izmjenjivalo da bi gošće na odmor otišle s golom prednosti ( 12:13 ).

U drugom dijelu uglavnom slična slika, jedino u jednom trenutku varaždinke imaju tri gola prednosti ( 22:25 ). Međutim naše rukometašice koje su ovom susretu igrale bez Ana-Marije Gavrić, ne posustaju i golom Ene Car susret završava 26:26 i zrinskice dolaze do boda. Najefikasnije kod Zrinskog su bile Car i Mrđen sa po sedam golova, šest je postigla Vukojević, a pet Dora Pajić. Kod gošći najučinkovitija je bila Dežić koja je postigla jedanaest golova.

–  Bila je ovo dosta izjednačena utakmica. Tijekom svih 60 minuta cure su se borile i pokazale želju i volju. Danas smo igrali sa samo tri vanjske igračice, nažalost zbog ozljede je izostala Ana Maria Gavrić. Bilo je vrlo teško vanjskim igračicama koje su igrale cijelu utakmicu držati visoku razinu koncentracije te smo griješili i radili tehničke greške kada bi došlo do umora. Ipak smo na kraju uzeli jedan vrlo bitan bod. Mogla je utakmica otići na jednu ili drugu stranu, pred kraj smo gubili tri razlike, ali smo se na kraju vratili i pokazali karakter. Čestitke curama na borbenosti i zahvaljujem navijačima na glasnoj podršci s tribina.- kazao je domaći trener Goran Mrđen.

U slijedećem kolu Zrinski gostuje kod Sinja.

(Miljenko Dovečer, foto: pixino)