1. HRL žene: Nakon poraza u Sesvetama Zrinskice žele do bodova protiv Splita

Prvenstvo u 1. HRL za žene nastavljeno je utakmicama 13. kola u kojem su rukometašice Zrinskog gostovale u Sesvetama. Nakon uspješnog prolaza u kupu i plasmana u četvrtfinale pod vodstvom novog trenera Alana Belka u drugi dio prvenstva čakovčanke su ušle porazom.

Domaća ekipa Sesvete Agroproteinka u dinamičnoj i žustroj utakmici bila je bolja od naših cura rezultatom 32:26 (15:14). Najefikasnije u redovima Zrinskog bile su Ana Maria Gavrić s 9 i Ena Car s 8  postignutih pogodaka, Vukojević je postigla 4, Pajić 3, a Resman i Šestak po jedan gol. U prvom dijelu čakovčanke su se još uspješno nosile , međutim u drugom poluvremenu uz dosta tehničkih pogrešaka i lošom igrom u obrani Zrinski upisuje poraz.

Čakovčanke su dobro otvorile susret i vodile 3:6. Ali domaće to stižu, pa se gotovo do poluvremena igra pogodak za pogodak. Nakon vodstva Sesveta 21:18, Zrinskice uspijevaju doći na minus jedan, ali onda domaćin radi veliku seriju, bježi na 26:21 i praktički rješava pitanje pobjednika.

U slijedećem kolu koje je inače prvo kolo drugog dijela prvenstva Zrinskice ponovo gostuju, ovaj puta odlaze u goste kod ekipe Split 2000. U 1. kolu u Čakovcu Zrinski je protiv splićanki zabilježio minimalnu pobjedu 26:25. Utakmica u Splitu igra se u nedjelju 2. veljače u 18 sati.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)