1. HRL za žene: Zrinskice se oprostile od polusezone visokim porazom od Lokomotive

U 12. kolu 1. HRL za žene koje je bilo posljednje ove godine, očekivani poraz rukometašica Zrinskog protiv favorizirane Lokomotive. Gošće iz Zagreba odnijele su pobjedu s 20 golova razlike (18:38) protiv nekompletnih Zrinskica kojima su nedostajale ponajbolje igračice Ana Maria Gavrić i Ena Car i otprije Anja Žvorc.

Već u 6. minuti gošće imaju pet razlike (0:5), u 15. minuti rezultat je 2:10, da bi se Zrinski do poluvremena malo konsolidirao i na odmor se odlazi s podnošljivih 11:16. Serijom od devet pogodaka za redom na početku drugoga dijela odjurila je Lokomotiva na nedostižnih 11:25 i utakmica je tu definitivno riješena. Do kraja se razlika samo povećala i susret završava visokom pobjedom Lokomotive 18:38.

U ekipi Lokomotive nezadržive su bile bivše članice Zrinskog, blizankinje Stela i Paula Posavec koje su zajedno postigle 13 golova. Najefikasnija u domaćim redovima bila je Vukojević s 8 golova, slijede Blagus sa 4 i Pajić s 3 pogotka. Na vratima je mlada Dora Potočnjak upisala 4 obrane. Nakon odigranih 12. kola Zrinski je na 7. mjestu s 12 bodova. Sada slijedi prvenstvena pauza do 26. siječnja kada Zrinski u 13. kolu gostuje u Sesvetama.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)