1. HRL Sjever: Oba međimurska predstavnika Čakovec i Prelog gostuju u nastavku prvenstva

Ovaj vikend utakmicama 14. kola nastavlja se prvenstvo u 1. HRL Sjever u kojoj nastupaju dva naša predstavnika MRK Čakovec i RK Prelog. U prvenstvenoj pauzi oba naša kluba treninzima i kontrolnim utakmicama pripremali su se za nastavak prvenstva.

Rukometaši Čakovca prošli vikend su osvojili prvo mjesto na međunarodnom turniru u Murskoj
Soboti i na najbolji način završili pripremni period. U polufinalu su bili bolji od RK Acroni Radon 40:31, a u finalu su pobijedili austrijsku ekipu HC Union Leoben 33:26. Osim toga Igor Krajner je odnio titulu najboljeg strijelca, a Nikola Marcijuš najboljeg vratara.

Na proglašenju sportaša grada Čakovca rukometaši su proglašeni najboljom muškom ekipom u prošloj godini.


U nastavku prvenstva u kojem očekuju bolje rezultate nego jesenas, igrači Josipa Borkovića odlaze ekipi Požege, od koje su u prvom dijelu bili uvjerljivi pobjedivši ih 41:29. Čakovčani su trenutno na 10. mjestu s 11 bodova,a Požega je osma s 13 bodova. Utakmica se igra u Požegi u subotu 1. veljače u 18 sati.
Drugi naš predstavnik, RK Prelog također nije zadovoljan jesenskim plasmanom, nakon prvog dijela prvenstva s 9 osvojenih bodova nalaze se na 12. mjestu od 14 ekipa. Stoga isto kao i Čakovec u proljeće očekuju da poprave plasman i osiguraju opstanak.Uz to kako nam je rekao trener Dubravko Hozjak  želja im je da promoviraju čim više domaćih igrača.

Klub su napustila braća Bogović,a novopridošli igrači su Antonio Bucak, Martin Vargek i Leo Strbad. U posljednjoj utakmici pred nastavak prvenstva ugostili su premierligaša Varaždin i u dobroj utakmici izgubili 28:24. I Prelog u prvom kolu nastavka gostuje, i to kod teškog protivnika, momčadi Ivanića koja je s 17 osvojenih bodova samo bod iza vodećih Moslavine i Metalca.
Utakmica se igra u subotu s početkom u 20 sati.

(Miljenko Dovečer, foto: ilustracija)