1. HNLŽ: Mlade nogometašice Katarine Zrinski ispustile prednost, u derbiju začelja seniorki Trnava na samom dnu

Paralelno s natjecanjem seniorskih ekipa odvija se i natjecanje u ženskom nogometu u mlađim dobnim kategorijama Prve hrvatske nogometne lige za žene.

Zaostalom utakmicom 4. kola protiv zagrebačkog Agrama mlade nogometašice Katarine Zrinski okončale su jesenski dio prvenstva u 1. HNLŽ za mladež.

U prvoj subotnjoj utakmici odigranoj na pomoćnom terenu SRC Mladost u Čakovcu pionirke Katarine Zrinski prosule su vodstvo i izgubile od Agrama.

Već u 5. minuti Michelle Lukman dovodi svoju ekipu u prednost 1:0, ali jednom nespretnošću u domaćoj obrani autogolom Eme Puljić gošće iz Zagreb izjednačuju. U drugom dijelu u ravnopravnoj borbi,više sreće na strani Agrama, a gol Ane Jakobašić bio je dovoljan za minimalnu pobjedu 1:2. Ipak čestitke pionirkama Katarine Zrinski koje se na kraju polusezone nalaze na trećem mjestu s devet osvojenih bodova.

U drugoj utakmici u kategoriji kadetkinja uvjerljiva pobjeda Agrama 1:8. Domaće igračice odolijevale su protiv favoritkinja samo do 17. minute kada su gošće povele, a na poluvremenu je bilo već 0:5. Jedini gol za Katarinu Zrinski postigla je Lea Galinec. U ovom uzrastu čakovčanke zauzimaju četvrto mjesto sa šest osvojenih bodova. Nastavak prvenstva slijedi u proljeće.

U 8. kolu 1. HNLŽ  obje naše predstavnice, Trnava i Katarina Zrinski su gostovale

Unatoč najavama Trnava se vraća iz Splita praznih ruku. U derbiju začelja sastale su se dvije ekipe koje do sada nisu osvojile niti bod. Igračice Marjana bolje su se snašle na terenu s umjetnom travom i povele u 30. minuti golom Antonije Petković. Nogometašice Trnave ne uspijevaju u nekoliko prilika izjednačiti, a sve nade padaju u vodu nakon pogotka Mateje Granić u 78. minuti za 2:0 i isključenja Sandre Trstenjak dvije minute kasnije. U 89. minuti Andrea Šimić postiže gol za konačnih 3:0. Ovim porazom Trnava je prikovana za samo dno bez boda, a u slijedećem kolu dočekuje u Goričanu Agram.

Drugi naš predstavnik Katarina Zrinski također je uvjerljivo poražena u gostima. S 4:0 bolji je bio zagrebački Agram trećeplasirana ekipa lige. Već u 15. minuti domaće igračice vodile su 2:0, a nakon toga rutinirano privele utakmicu kraju. Poslije osmog kola Katarina Zrinski zauzima sedmo mjesto s devet osvojenih bodova, a u slijedećem kolu domaćin je ekipi Rijeke.

  1. HNLŽ, 8.kolo:

Agram ( Zagreb ) – Katarina Zrinski 4 : 0

Marjan ( Split ) – Trnava 3:0

(Miljenko Dovečer)