1. HNLŽ – Katarina Zrinski i Trnava novim porazima završile polusezonu

Katarina Zrinski porazom je zaključila jesenski dio sezone. Kao domaćin na stadionu Omladinca u Novom Selu Rok dočekale su kvalitetniju ekipu iz Rijeke. Domaće igračice odolijevale su sve do 35. minute kada Mara Stančić dovodi Rijeku u vodstvo. U drugom dijelu nogometašice Katarine Zrinski nastoje poravnati, a sve nade padaju im u vodu u 73.minuti drugim golom gošći.

Bolje Riječanke pobjedu su potvrdile u 85. minuti golom Roberte Savčić i s tri nova boda jesenski dio prvenstva zaključuju na visokom trećem mjestu iza Osijeka i Splita. Ovim porazom Katarina Zrinski pala je na sedmo mjesto, ali se sa devet osvojenih bodova nalazi izvan zone ispadanja. Nakon utakmice vodstvo kluba je sve članove i gledatelje počastilo vojničkim grahom.Za nešto više u proljetnom dijelu trebalo bi angažirati kvalitetnije igračice ali to sve ovisi o financijskoj konstrukciji.

Tko bi rekao prije početka natjecanja da će Trnava nakon devet kola biti bez bodova i kao posljednja završiti jesen. Posljednji poraz u nedjelju protiv jakog zagrebačkog Agrama bio je očekivan. Već u prvom dijelu gošće su zabile pet golova i tu je utakmica riješena. U drugom dijelu golovima Mateje Videc u Leone Požgaj Trnava je samo ublažila visoki 2:6 poraz. U svom postojanju do sada nikada nije bila u takvoj nezavidnoj situaciji.

Trnava, ako želi opstati u ligi u pauzi prvenstva mora se dobro pojačati, a prema informacijama koje smo dobili to i namjeravaju učiniti.

  1. HNLŽ, 9. Kolo

Katarina Zrinski – Rijeka 0:3
Trnava – Agram 2:6

(Miljenko Dovečer, foto Željko Bacinger, arhiva)