1. HNL Žene – pobjeda Katarine Zrinski, Trnava pokradena u Slavonskom Brodu, u subotu derbi međimurskih predstavnica

Preciznost Sare Klarić  iz slobodnih udaraca donijela je Katarini Zrinski nova tri boda

Na igralištu Omladinca u Novom Selu Rok ugostile su ekipu Pregrade i dominirale cijelim tijekom susreta i šteta što nije palo još golova u gostujućoj mreži, a moglo je da su u par navrata bolje reagirale Laura Kelemen i Perica Cicijelj. Prvi gol Sara Klarić postigla je u 30. minuti precizno izvevši slobodni udarac sa skoro tridesetak metara. U drugom dijelu u 50. minuti ponovila je slično i dovela svoju ekipu u vodstvo 2:0. Gošće su uspjele samo u 85. minuti smanjiti vodstvo. Novom pobjedom Katarina Zrinski preskočila je Pregradu i s 13 bodova nalazi se na šestom mjestu.

I poslije 11. kola Trnava je bez boda

S gostovanja u Slavonskom Brodu vraćaju se s puno gorčine i oslabljene za međimurski derbi bez dvije važne igračice. Protiv domaće Viktorije dobro su otvorile utakmicu i povele golom Ivane Korpar u 21. minuti, a tako je završilo i poluvrijeme. U drugom poluvremenu na scenu stupa sudac Alen Dobraš .

– Nažalost protiv suca se ne može. Umjesto da dosudi faul za nas on dosuđuje kazneni udarac i isključuje u 61. minuti našu igračicu Moniku Maljak. Na tome nije stao već nam uskoro isključuje i drugu igračicu Leonu Požgaj, a poslije toga s dvije igračice manje u roku par minuta dobivamo dva gola – razočarano kaže vratarka Sanja Šoltić.

Pred kraj Trnava samo uspijeva drugim golom Ivane Korpar smanjiti na konačnih 3:2. U slijedećem kolu slijedi u Goričanu derbi gdje u subotu od 15 sati Trnava dočekuje Katarinu Zrinski.

– Sigurno da će nam faliti ove dvije isključene igračice, a poslije ove krađe i bolnog poraza više ne smijemo ispuštati bodove. Ekipa igra bolje nego jesenas, već protiv Rijeke smo dobro djelovale i ako želimo opstati moramo početi pobjeđivati . Cijenim ekipu iz Čakovca u kojoj sam donedavno nastupala , međutim tri boda su nam nasušno potrebna – rekla je Sanja Šoltić .

(Miljenko Dovečer, foto: facebook Trnava)