1. HNL Žene – Katarina Zrinski i Neretva u igri bez golova podijelile bodove

13. kolo 1 HNL za žene donijelo se susret između šestoplasirane domaće Katarine Zrinski i petoplasirane Neretve koji je odigran na stadionu Omladinca u Novom Selu Rok.

U ranoj fazi utakmice ozlijedila se Perica Cicielj, ali je nakon intervencije liječnika  nastavila igru. Neretva iz Metkovića orijentirala se na obranu i pokušala kontranapadima ugroziti gol domaćina.

Prvu priliku u 25. minuti imala je domaća igračica Dijana Bakač čiji udarac  brani gostujuća vratarka. Minutu kasnije Laura Lovrenčić  odlučuje se na udarac s nekih dvadesetak metara ali prebacuje gol. Najveću šansu imala je u 30. minuti Neretva kada je gostujuća kapetanica Veronika Terzić sama izašla pred domaću golmanicu Josipu Samardžija, ali je dugo oklijevala. Dvije minute kasnije dobar udarac Franciske Markote odlazi tik iznad vratnice domaćeg gola.

U drugom poluvremenu ista priča. Katarina Zrinski kontinuiranom  igrom i kombinatorikom pokušava doći do gola, a gošće preko brze Terzić izlaze u protunapade. Prve u priliku dolaze nogometašice Katarine Zrinsk . Početkom drugog dijela u 50. minuti iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane Sara Klarić pogađa vratnicu. U 75. minuti na 20 metara od gola srušena je Tamara Đula, a Sara Klarić iz slobodnog udarca prebacuje gol. Do kraja utakmice bez nekih šansi i na kraju nepopularnih 0:0 i podjela bodova.

(tekst i foto:Miljenko Dovečer)