1. HNL mladi – Pionirima Međimurja bod, kadeti poraženi od Osijeka

Iako su očekivali više u borbi za opstanak mladi igrači Međimurja u dvije utakmice uzeli su samo bod

Pioniri  i kadeti Međimurja u 21. kolu 1. HNL na pomoćnom terenu SRC Mladost ugostili su vršnjake Osijeka .  U prvoj utakmici pionira nismo vidjeli golove, a u drugom poluvremenu puleni Marija Šarića mogu žaliti za propuštenim prilikama pogotovo Marton koji se sam našao pred gostujućim vratarom i pucao preko grede.

Pioniri: Zrna, Puljić, Marić, Goričanec, Lesjak, Balog, Ratajec, Antolović, Krznar, Šegović, Marton. Još su igrali: Herman, Tkalec i Meglić.

Ovim bodom došli su do 31. boda i nalaze se na 6. mjestu prvenstvene ljestvice.

U drugoj utakmici na katastrofalno lošem terenu gdje je jako teško kontrolirati loptu kadeti Gordana Golika nisu izdržali. Na odmor se odlazi bez golova, a u 56. minuti bivši igrač Međimurja, a sada napadač Osijeka Ivan Cimerman silovito puca s osamnaest metara za vodstvo gostiju. Osam minuta kasnije dalekometnim udarcem Prnjaka gosti povisuju vodstvo, a konačnih 0 : 3 djelo je Ulma u posljednjoj minuti. Osim Ivana Cimermana za Osijek je igrao još jedan igrač iz Međimurja , Karlo Senčar.

Kadeti: Varga L., Varga F., Kukulić, Novak, Kovačević, Novko, Martinjaš, Heric, Lesar, Lukovnjak, Vurušić. Još su igrali :Panić – Levak, Kirić, Frančić, Dežđek, Toplek, Premužić .

S devet bodova kadeti se i  dalje  nalaze na posljednjem mjestu, a na zajedničkoj tablici koja se računa za konačni plasman pet kola prije kraja mladi igrači Međimurja nalaze se na 13. mjestu s devet bodova više od posljednjeg Šibenika.

Slijedi prvenstvena pauza, a u narednom 22. kolu  koje se igra 28. travnja mladi nogometaši Međimurja gostuju u Zagrebu kod Lokomotive.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)