Županija u bankrot, investicije Prelogu, Murskom Središću i pojedinim općinama?

Iako je naslov članka pod upitnikom, ipak možemo ponešto predvidjeti što se može dogoditi u skoroj budućnosti političke sudbine Međimurja.

A ona bi mogla biti takva da sredstva ministarstava više ne stižu u Međimursku županiju u obimu kao do sada zbog upitne budućnosti župana Matije Posavca, a stranka na vlasti u državi, može inicirati još jedne prijevremene izbore u Međimurju na kojima računa, naravno uz pomoć neočekivanih koalicijskih partnera (možda čak i SDP-a) na pobjedu i dobivanje svog župana (Ljubomir Kolarek). Uostalom svog su kandidata najavili prije prošlih izvanrednih izbora na kojima nisu sudjelovali.

Uloga predsjednika Vlade Andreja Plenkovića biti će, kao uvijek, presudna. On je političar koji daje šansu, ali ako je ne iskoristite ili ga iznevjerite, postajete bivši političar koji može završiti u zatvoru. Ako je žrtvovao ministra Darka Horvata, nema razloga da poštedi ni Matiju Posavca.

Sve može početi s uskračivanjem novaca za projekte Međimurske županije, osim za one koji su u tijeku, a nastaviti s većim investicijama u gradovima Prelogu i Murskom Središću, te pojedinim općinama.

Zašto? Pametnom jasno!

Na kraju da kažemo. U svojim političkim predviđanjima nismo nikada, od 2013. godine od kada postojimo, pogriješili. Bilo bi nam drago da ovo bude prva pogreška, jer dobrobit Međimurja svima nama je najbitnija.

(R. Tomanić, foto: Željko Heimer, ilustracija)