ŽUPAN PRIMIO OLIMPIJCE – 4 MEĐIMURCA NA OLIMPIJADI U LOS ANGELESU

Dopustite mi da pobijedim, ako ne pobijedim, podržite me da budem hrabar u pokušaju“, prisega je sportaša Specijalne olimpijade, ali ujedno i molba s kojom su članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije stigli na prijem županu Međimurske županije,Matiji Posavcu . Naime Nenad Vrbanec, Mario Rašperger, Stjepan Šarić i Tomislav Trupković, četvorka je koja je zahvaljujući svojim rezultatima dobila priliku u okviru hrvatske malonogometne reprezentacije, od 27. srpnja do 02. kolovoza 2015. godine, nastupati na Specijalnoj olimpijadi u Los Angelesu.

Kako su županu i zamjenici Sandri Herman objasnili profesor, edukacijski rehabilitator iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, ujedno voditelj međimurske ekipeJosip Geček te majka jednog od sportaša Biserka Vrbanec, specijalna olimpijada je međunarodna organizacija koja osobama s intelektualnim teškoćama daje priliku da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva.

Kao članica specijalne olimpijade Hrvatske Udruga za pomoć osobama s metalnom retardacijom s ravnateljicom Jadrankom Hranilović, ove je godine izabrana za sudjelovanje na natjecanju, no uz mnogo ponosa, svjesni su kako ih očekuje i mnogo financijskih izazova. Za pomoć su se stoga javili međimurskom županu koji im je odlučio dati potporu.

Međimurska delegacija stoga će biti dio hrvatskog tima kojeg, zajedno s voditeljima, čini 31 član, a boje svoje zemlje i kraja odakle dolaze branit će u odbojci, malom nogometu i plivanju. Kako će s međimurskim malonogometašima, hrvatsku momčad činiti još Zagrepčani i Osječani, najavili su održavanje nekoliko zajedničkih treninga, od čega će prvi biti u Zagrebu, a drugi krajem svibnja upravo u Čakovcu.

Mateja Gošćiej, http://medjimurska-zupanija.hr/home

DSC_1333