Željko Tomašić: Da prijatelji, mislim da je vrijeme da Međimurci konačno saznaju svoju povijest!

Mnogi su nas svojatali kroz povijest, preprodavali su nas, recimo Lacković je prodao Čakovec Nikoli Šubiću Zrinskom iz Sigeta, a knjige kažu da je grof Juraj IV Zrinski dao privilegije stanovnicima čakovečke tvrđave i okolnih naselja 29. svibnja 1579. (danas Dan grada) , a koje su to slobode bile?

Sloboda da se besplatno radi za grofa? Poslije dekapitulacije Petra Zrinskog i Međimurje su Autrijanci opljačkali do temelja, te usput pobili “višak stanovništva”. Znamo li da oslobođenje Međimurja Srbija nikada nije oprostila Kvaterniku i Hrvatima, te da je zbog toga Međimurje u vrijeme Kraljevine SHS bilo dio Mariborske oblasti, sa sjedištima kotara u Čakovcu i Prelogu (1922.-29.), tj. pripojeno je Sloveniji, a ne Hrvatskoj!

Nadalje svjetske knjige kažu da je Međimurje od 1941. do 1945. bilo pod mađarskom okupacijom, te da ga je 1945. oslobodila sovjetska Crvena armija. Pa ajmo sada onako usput izbrojiti spomenike partizanima i braniteljima iz Domovinskog rata! Narod koji ne poznaje svoju povijest nema budućnosti, osuđen je ponavljati povijest!


umirovljeni pukovnik Željko Tomašić, mag.ing.aedif