Zastupnik Ressler u posjetu bokeljskim Hrvatima

Zastupnik Karlo Ressler boravio je u dvodnevnom radnom posjetu Kotoru i Tivtu na poziv Hrvatske građanske inicijative (HGI), koja ove godine obilježava dvadesetu obljetnicu osnutka.

Zastupnik Ressler susreo se s predsjednikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem i predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem s kojima je razgovarao o povijesti i aktualnom položaju Hrvata u Crnoj Gori. U Kotoru se sastao s generalnom konzulicom Republike Hrvatske u Kotoru Jasminkom Lončarević, nakon čega je i posjetio katedralu svetoga Tripuna, povijesnu stolnu crkvu Katoličke crkve u Kotoru.

Također, zastupnik je otvorio ovogodišnje obilježavanje osnutka Hrvatske građanske inicijative predavanjem u Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi predstavljanjem svog rada u Europskom parlamentu. Tom prilikom podržao je prosvjednu notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova koja izražava zabrinutost zbog zahtjeva općine Tivat da se institucije hrvatske zajednice isele iz Doma kulture.

“U predivnoj Boki kotorskoj s našim ljudima. Kultura i povijest Boke nezamislivi su bez bokeljskih Hrvata, koji ovdje stoljećima žive, obogaćuju ovaj kraj i čuvaju naš hrvatski identitet. Pažljivo pratimo trenutne događaje u Crnoj Gori i Hrvatska će u svakom trenutku biti podrška njima i europskom opredjeljenju Crne Gore”, istaknuo je Ressler prilikom posjeta.

Matej Brečić