Zastupnica Glavak na izvanrednoj sjednici Europskog parlamenta o agresiji Rusije na Ukrajinu

Zastupnica Sunčana Glavak sudjelovat će na izvanrednoj plenarnoj sjednici Europskog parlamenta koja je za utorak, 1. ožujka, sazvana u Bruxellesu zbog agresije Rusije na Ukrajinu.

Na izvanrednoj sjednici eurozastupnici će raspravljati s Charlesom Michelom, predsjednikom Europskog vijeća, Ursulom von der Leyen, predsjednicom Europske komisije, te visokim predstavnikom EU-a za vanjsku politiku Josepom Borrellom o parlamentarnom odgovoru na rusku invaziju Ukrajine koja je započela 24. veljače.

Zastupnici će potom glasovati o rezoluciji o ruskom napadu na Ukrajinu, a objava konačnih rezultata glasovanja očekuje se u popodnevnim satima. Plenarna rasprava počinje u 12:30 sati.

Europska unija i države članice oštro su osudile agresiju na Ukrajinu te zajedno s partnerima uvele snažan paket sankcija usmjerenih protiv Rusije i njezinih ekonomskih interesa. Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak također je odmah reagirala oštrom osudom brutalnog napada na Ukrajinu istaknuvši da je Hrvatska, koja je i sama bila žrtva agresije, solidarna s Ukrajinom i ukrajinskim narodom te pozvala na jedinstven i odlučan odgovor Europske unije i partnera. (rt)