Zašto je uhićen međimurski župan Matija Posavec? Politički obračun ili…

Rano jutros policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja, ovoga puta na području Međimurja.

U novoj akciji policije i Uskoka u petak je zbog korupcije uhićen međimurski župan Matija Posavec, neslužbeno se doznaje, dok policija i Uskok ništa ne otkrivaju. Među osumnjičenima je i SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač.

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita.

Tijek događaja

10:54 Šef MIP-a o ukidanju imuniteta

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Robert Jankovics, za N1 je komentirao situaciju.

“Informacija najvažnija je da je sjednica MIP-a danas u 15 sati. Dobili smo materijal, traži se za kolegu Kovača odobrenje Sabora za vođenje kaznenog postupka te za lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora. Na teret mu se stavlja trgovina utjecajem”, rekao je Jankovics.

10:45 Razlozi uhićenja

Kako doznaje Index, Posavca se tereti za primanje mita za zapošljavanje. Dugo je bio pod mjerama. Kako neslužbeno doznaju, sumnjiči ga se da je primio mito od čovjeka na visokoj funkciji u Županijskoj upravi za ceste.

10:25 MIP na sjednici odlučuje o skidanju imuniteta Kovaču

Naša reporterka Ana Mlinarić doznaje da je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu stigao zahtjev da se Kovaču skine imunitet te da će se MIP sastati danas u 15 sati.

Član MIP-a, Hrvoje Zekanović, potvrdio je informaciju da je MIP od Državnog odvjetništva zaprimio zahtjev o skidanju imuniteta Kovaču.

10:18 Uhićen i SDP-ov zastupnik Kovač

Među osumnjičenima je, po pisanju Jutarnjeg lista, i nekadašnji čakovečki gradonačelnik, SDP-ov saborski zastupnik Stjepan Kovač za kojega je Državno odvjetništvo tražilo skidanje zastupničkog imuniteta. Ukoliko mu skinu imunitet očekuje se da će i Kovač biti priveden.

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita, piše Jutarnji list.

(izvor: N1, https://hr.n1info.com/, foto: Tin Tomanić)