ZAŠTO JE SPORTSKA DVORANA ZATVORENA U ZIMSKOM PERIODU I ZAŠTO KROV PROKIŠNJAVA?

Sportska dvorana u Murskom Središću bila je jedna od tema na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća. Čak dva vijećnika postavila su pitanje vezano uz nju, a prvi je to učinio Jurica Mesarić (HDS). Njega je zanimalo zašto je dvorana zatvorena 3 tjedna (od 24.12.2015 do 10.01.2016.)  u zimskim mjesecima iako radi 365 dana u godini. U tom periodu najveća je potreba za njom pa zatvaranje nije logično.

Odgovorio mu je gradonačelnik Dražen Srpak rekavši da je to tako svake godine i to zbog toga  jer se obavlja generalno čišćenje iste, a u ovom zimskom periodu bilo je problema sa cijevima pa nije bilo tople vode. Kada se prošlih godina u njoj odvijao malonogometni turnir u organizaciji NS Međimurja bila je otvorena. Ako bi i sada došlo do neke specijalne potrebe dvorana bi se otvorila no nije bilo nikakve najave.

Jurica Mesarić je na to dodao da je svrsishodnije da se čišćenje odvija u kasnu jesen ili rano proljeće.

„Grad Mursko Središće povezan je sa Osnovnom školom s kojom smo suvlasnici dvorane, rekao je Srpak, pa se moramo tome prilagođavati. Mene osobno ne smeta vaš prijedlog i to možemo napraviti tako da svi korisnici, sportske udruge i drugi, budu zadovoljni. Pitanje je samo što tko želi pa je onda sve stvar dogovora.“

U ovu raspravu svojim se pitanjem uključio Tomislav Korbelj (Hrvatski laburisti). Zanimalo ga je zašto krov sportske dvorane prokišnjava i kada se to i kako misli sanirati. U svom odgovoru gradonačelnik je naveo da je to stara stvar koja je uzrokovana lošim arhitektonskim rješenjem i da bi na to trebali odgovoriti projektanti i arhitekti.

„Mi ovaj problem možemo samo parcijalno rješavati. Za nekoliko godina kada to postane kritično morati ćemo pribjeći nekom novom sustavu koji bi to definitivno riješio”, završio je Srpak.

(R. Tomanić, foto arhiva Tin Tomanić)

01

02