Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec nazočio svečanosti koja je u Velikoj Kaniži okupila mađarske pomurske Hrvate

U organizaciji Konzulata Republike Hrvatske u Velikoj Kaniži počasni konzul dr. Atila Kos održao je svečani prijem povodom Dana državnosti Republike Hrvatske. Druženje pomurskih Hrvata u organizaciji Konzulata već se tradicionalno održava povodom Dana državnosti, a prisustvovao mu je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Proslavu su svojom nazočnošću mnogobrojni uzvanici iz Republike Hrvatske i Mađarske, među ostalima izaslanica ministra vanjskih i europskih poslova R. Hrvatske prof. dr. Vanda Babić Galić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske dr. Mladen Andrlić, generalni konzul Republike Hrvatske Drago Horvat, zastupnik u Mađarskom parlamentu Péter Cseresnyés, gradonačelnik Velike Kaniže Lászlo Balogh i načelnici pomurskih mađarskih općina. Svečani program obogatile su povijesne podtrojbe Zrinska garda Čakovec i Zrinski kadeti iz Kerestura, kao i Tamburaški sastav „Pomurske žice“ iz Serdahela, a svečani prijem lijepa je prilika koja objedinjuje hrvatske manjinske samouprave u Mađarskoj.

Međimurska županija / Beta / Hrvatski glasnik / MCC