ZAMJENICA MINISTRA INES KRAJČAK SVEČANO OTVORILA PROSTORIJE ODJELA UPRAVNIH POSLOVA U MURSKOM SREDIŠĆU

Danas u 10,00 sati svečano su otvorene prostorije Odjela upravnih poslova Policijske uprave Međimurske u Murskom Središću. Ovom svečanom skupu prisustvovala je i zamjenica ministra unutarnjih poslova gospođa Ines Krajčak koja je prerezavši vrpcu otvorila spomenuti Odjel. Svečanosti su prisustvovali Međimurski župan Matija Poasavec, načelnik Policijske uprave Međimurske Krunoslav Gosarić, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, njegov zamjenik Zvonimir Vrtarić i predsjednik Gradskog vijeća Mursko Središće Miljenko Cmrečak.

Svi su se oni u kratkim govorima obratili okupljenim građanima i svaki u svojoj domeni istakao potrebu za ovim Odjelom jer će sada stanovnicima Murskog Središća i okolnih naselja biti omogućeno izdavanje osobnih iskaznica, putovnica, prijava prebivališta i izdavanja uvjerenja o prebivalištu, a prva osobna iskaznica izdata je odmah nakon otvorenja.

Gradonačelnik Dražen Srpak rekao je da je ovo samo početak nastojanja da postanemo pravi grad i da u njemu možemo zadovoljiti sve svoje potrebe. Također je istaknuo da želi sretan grad sretnih i zadovoljnih ljudi što su središćanci i pokazali na nedavnom snimanju spota Happy MS.

Župan Matija Posavec naglasio je da je u vrijeme sveopće centralizacije  države ovo ipak primjer kako se neke stvari mogu i decentralizirati na zadovoljstvo građana jer državna uprava treba služiti njima, a ne obratno.

Miljenko Cmrečak izrazio je nadu da će država koja je ovaj najsjeverniji hrvatski  grad zapostavljala dvadeset godina prepoznati njegove vrijednosti, jer mi smo ipak vrata Hrvatske, te doprinijeti njegovom daljnjem razvoju.

Zamjenica ministra Ines Krajčak u svom je govoru spomenula da ministarstvo unutarnjih poslova u svom djelovanju nastoji usluge što više približiti građanima, pa i otvaranjem ovakvih Odjela gdje za to ima potrebe i mogućnosti. Također su u funkciju stavili i mobilni šalter to jest kombi vozilo u kojem građani mogu obaviti iste usluge. Nada se da će građani biti zadovoljni, a oni će i dalje pomagati i učiniti sve da bi se te usluge poboljšale pa su tako modernizirali cijeli sustav te se od sada sve može riješiti na jednom šalteru.

U svečano dijelu programa sudjelovali su i najmlađi iz dječjeg vrtića „Dječja mašta“, koji su sa svojom tetom Ivanom Maltarić izveli splet međimurskih plesova i oduševili sve prisutne. Prostorije je blagoslovio središćanski župnik Tomislav Antekolović, a nakon programa za sve prisutne priređen je domjenak.

 

                                                                                                (R. Tomanić)